LU Lībiešu institūta vadītājs Valts Ernštreits. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments.

2023. gads ir pasludināts par Lībiešu mantojuma gadu. Viesojoties TV raidījumā “Kultūrdeva”, LU Lībiešu institūta vadītājs Valts Ernštreits atklāj, ko no šī gada varam sagaidīt: “Galvenais mērķis ir mēģināt izgaismot tās lībiešu saknes, kas ir visā Latvijā.., lai mēs lībiešus vairāk ieraudzītu tur, kur viņi ir, sākot ar Rīgu,– paskatāmies Rīgas kartē vai aizejam Vecrīgā – tur ir ļoti daudz ar lībiešiem saistītas vietas.”

Raidījumā piedalās arī dziedātāja, oriģinālmūzikas projekta “Trīs krasti” mākslinieciskā vadītāja Elīna Ose, kas atklāj arī savu ceļu līdz lībiešu valodas iepazīšanai un kultūras popularizēšanai.

Raidījums sniedz vērtīgu ieskatu lībiskajās kultūrzīmēs un liek padomāt, cik mēs katrs daudz zinām par lībisko mantojumu, cik varam būt līdzdalīgi.

Skaties raidījumu: šeit!

Izlasi vairāk www.lu.lv par Lībiešu mantojuma gadu un UNESCO konferenci, atklājot ANO izsludināto Starptautisko pirmiedzīvotāju valodu desmitgadi.

Dalīties

Saistītais saturs

ANO diskutē par pirmiedzīvotāju valodām mūsdienās
21.12.2022.

ANO diskutē par pirmiedzīvotāju valodām mūsdienās

2023. gadu izsludina par Lībiešu mantojuma gadu
08.12.2022.

2023. gadu izsludina par Lībiešu mantojuma gadu

Dziedi līdzi un mācies lībiešu valodu!
30.12.2020.

Dziedi līdzi un mācies lībiešu valodu!