LU vizīte Kuldīgas ģimnāzijā. Foto no personīgā arhīva.

Vidusskolu jaunieši Kuldīgā un Bauskā ļoti nopietni gatavojas studijām augstskolās, vēršoties pie augstskolu pārstāvjiem ar konkrētiem jautājumiem gan par studiju programmu saturu, gan uzņemšanas nosacījumiem, gan studentu sadzīvi, kas apliecina jauniešu vēlmi neapstāties pie sasniegtā un noteikti iegūt augstāko izglītību.

Decembra sākumā Latvijas Universitātes (LU) pārstāvji viesojās divos izglītības pasākumos jauniešiem – Kuldīgas Bērnu un jauniešu centra organizētajā karjeras izglītības pasākumā “Veru durvis uz augstskolu” un Bauskas vidusskolas informatīvajā dienā par studiju iespējām Latvijā.

Kuldīgā par studijām LU interesējās vairāk nekā 170 jaunieši, konsultāciju laikā iztaujājot LU pārstāvjus par viņu pašu pieredzi studiju laikā – kādēļ izvēlētas studijas tieši LU, kas bijis grūtākais studiju procesā, kādi ieguvumi, studējot LU utt. Jauniešus interesēja arī apstākļi dienesta viesnīcās, cik jāmaksā par dzīvošanu, vai tās ir tālu no studiju vietas un tamlīdzīgi. Neizpalika arī jautājumi par budžeta vietām, ar kādu summu jārēķinās, ja izvēlas maksas studijas, kādi eksāmeni obligāti jānokārto, lai pieteiktos studijām konkrētā programmā u. c.

LU komandā Kuldīgā bija pārstāvēts arī LU Sporta centrs, tādēļ likumsakarīga bija interese par LU piedāvāto duālo karjeru veiksmīgiem sportistiem, par priekšrocībām studentiem – sportistiem, par iespējām treniņus apvienot ar studēšanu u. c.

Savukārt Bauskas vidusskolā interesi par LU izrādīja ap 80 skolēnu. Zīmīgi, ka Bauskas jauniešu lielākā interese bija par IT nozares studijām un par to, vai Datorikas fakultāte arī drīzumā pārcelsies uz LU Akadēmisko centru Torņakalnā. Jauniešus ļoti interesēja galvenās atšķirības skolēna un studenta ikdienā, protams, arī allaž aktuālie jautājumi par budžeta vietām, studiju maksu u. c.

Papildu konsultācijām un informācijai par studiju iespējām, LU aicināja jauniešus arī piedalīties interaktīvā viktorīnā par LU, labākajiem saņemot veicināšanas balvas.

Tāpat jaunieši tika informēti, ka gan Kuldīgā, gan Bauskā atrodas LU filiāles, kur var apgūt vairākas studiju programmas, tādējādi studējot tuvāk mājām un mazāk laika patērējot ceļam līdz studiju vietai.

LU pārstāvji šajā mācību gadā aktīvi piedalās karjeras un izglītības pasākumos reģionos, lai informētu topošos studentus par studiju iespējām Universitātē, palīdzētu skolēniem izlemt par savu nākamo studiju vietu un uzzināt citus interesējošus jautājumus par studijām, studentu dzīvi u. c.

Dalīties

Saistītais saturs

LU Pirmsstudiju mācību centrā iespēja pieteikties centralizēto eksāmenu kārtošanai
12.12.2022.

LU Pirmsstudiju mācību centrā iespēja pieteikties centralizēto eksāmenu kārtošanai

LU Astronomijas institūtā atklāj asteroīdu “Marisabele”
06.12.2022.

LU Astronomijas institūtā atklāj asteroīdu “Marisabele”

Brīvprātīgais darbs – palīdzība gan sev, gan citiem
04.12.2022.

Brīvprātīgais darbs – palīdzība gan sev, gan citiem