Latvijas Universitāte, galvenā ieeja, kāpnes
Latvijas Universitāte. Foto Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Amerikas latviešu uzņēmējs un profesors Andris Zoltners ir noziedojis 120 000 ASV dolāru, lai atbalstītu matemātikas nozares attīstību Latvijas Universitātē, iedibinot “Alfreds M. Zoltners Scholars” programmu. Alfrēds M. Zoltners bija Andra Zoltnera tēvs un viņa piemiņu nesīs jaunā stipendiātu programma, kuras mērķis ir atbalstīt izcilus matemātiķus, lai tie varētu veidot augstākā līmeņa pētniecisko darbu Latvijas Universitātē.

Raksturojot savu stipendiju prof. Andris Zoltners saka: “Es esmu ieinteresēts atbalstīt, tāpēc ka mani vecāki mīlēja Latviju, un es esmu ieinteresēts palīdzēt jauniem profesoriem attīstīties. Latvija nevar augt bez izglītības.” 

Piesakies Alfrēda M. Zoltnera izcilības stipendijai matemātikā no 5. oktobra līdz 15. novembrim, sūtot pieteikumus uz fonds@fonds.lv. Stipendijai var pieteikties: LU pētnieki, vadošie pētnieki, docenti, asociētie profesori, profesori fundamentālā vai lietišķā matemātikā. Pieteikšanās brīdī pretendentam kopš doktora grāda iegūšanas nedrīkst būt pagājuši vairāk par 10 gadiem.

Pieteikuma anketa


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs

Pagarināta pieteikšanās Nippona fonda Sasakavas jauno līderu stipendijām
09.12.2022.

Pagarināta pieteikšanās Nippona fonda Sasakavas jauno līderu stipendijām

Noskaidroti biznesa iespēju festivāla “Icebreakers’22” uzvarētāji
07.10.2022.

Noskaidroti biznesa iespēju festivāla “Icebreakers’22” uzvarētāji

Piesakies "Mikrotīkls" stipendijai!
03.10.2022.

Piesakies "Mikrotīkls" stipendijai!