Datorprogrammas fragments. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

HPC kompetences centrs “SuperS” sadarbībā ar LU Skaitliskās modelēšanas institūtu un RTU HPC centru aicina piedalīties zinātniskā darbseminārā “HPC for Research and Development”, kas risināsies 4–6. oktobrī Avalon hotel Rīga (13. janvāra ielā 19).

Pirmajā dienā lektori no Latvijas, Vācijas un Zviedrijas dalīsies pieredzē par HPC izmantošanas iespējām dažādu nozaru izcilības centros (BioExcel CoE biomolekulārie pētījumi, NOMAD CoE skaitļošanas materiālajā zinātnē, CoE RAISE mākslīgā intelekta un inženierzinātņu pielietojumi), EDIH un kvantu skaitļošanu.

Otrā diena būs veltīta izglītības un mācību metodikai – labā prakse mācību, tai skaitā HPC, nodrošināšanā, digitalizācijas risinājumiem un e-mācību monitorings. Atsevišķs 3 stundu darbseminārs būs veltīts tehnisku priekšmetu pasniegšanai online, kur pieredzē dalīsies kolēģi no Zviedrijas.

Trešās dienas laikā tiks demonstrēti gatavi HPC izmantošanas piemēri (demo cases) dažādās jomās, kā arī populārzinātniskas lekcijas par skaitlisko modelēšanu un mākslīgo intelektu.  

Darba valoda – angļu.

Pasākums plānots klātienē ar iespēju pieslēgties attālināti.

Reģistrēšanās

Sīkāka informācija

Programma

Dalīties