Kopš 2022. gada 1. septembra Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkā ir nodrošināta datubāze APA PsycArticles, kurā lietotāji var atrast žurnālu rakstus ar pilniem tekstiem psiholoģijā un saistītajās zinātnēs. Aicinām ikvienu interesentu iepazīties ar resursiem un tos izmantot!

Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka no 2022. gada 1.septembra ir nodrošinājusi piekļuvi datubāzei APA PsycArticles, kas ir atzīts pilnu tekstu avots recenzētiem rakstiem psiholoģijas jomā.

Datubāzē ikviens interesents var pārlūkot vairāk nekā 220 000 pilna teksta  zinātniskos rakstus dažādās valodās no vairāk nekā 110 žurnāliem, ko publicējusi Amerikas Psiholoģijas asociācija (American Psychological Asociation) un tās Izglītības Izdevniecības fonds (Educational Publishing Foundation) un saistītās organizācijas, piemēram, Kanādas Psiholoģijas asociācija (Canada Psychological Association) un Izdevniecība Hogrefe (Hogrefe Publishing Group).

Būtiski, ka lielākā daļa no rakstiem ir pieejami no žurnāla pirmā numura, un rakstu publicēšanas gadi ir no 1894. gada līdz mūsdienām, tāpēc APA PsycArticles uzskatāms par zināšanu pamatavotu pētniekiem, ārstiem, pasniedzējiem un studentiem.

Plašāku informāciju par abonēto e-resursu interesenti aicināti gūt šeit. 

Aicinām izmantot meklētājprogrammu Primo, kas nodrošina vienlaicīgu meklēšanu visos LU Bibliotēkas informācijas resursos, ieskaitot izmēģinājuma un atvērtās piekļuves datubāzēs.

LU Bibliotēka  aicina izteikt savu viedokli par PsycArticles šeit vai sūtot atsauksmes uz e-pasta adresi info-bibl@lu.lv. Jūsu atsauksmes palīdzēs novērtēt e-resursa nepieciešamību LU studiju un pētniecības atbalstam.

Dalīties

Saistītais saturs

LU Bibliotēka piedāvā izmantot LETA – ziņas un arhīvs, nozare.lv
22.09.2022.

LU Bibliotēka piedāvā izmantot LETA – ziņas un arhīvs, nozare.lv

LU Bibliotēkas pētnieciskā darba ieguldījums LU Rakstos
13.09.2022.

LU Bibliotēkas pētnieciskā darba ieguldījums LU Rakstos