Valters bija viens no pirmajiem reflektantiem, kurš 12. jūlija rītā reģistrējās studijām Latvijas Universitātē. © Foto: Toms Grīnbergs

Viens no pirmajiem šī gada Latvijas Universitātes reflektantiem, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolvents Valters Ribickis, pirmajā klātienes uzņemšanas dienā 12. jūlijā, apstiprināja savu pieteikumu studiju programmā “Fizika”. Fizika ir viņa vienīgā studiju izvēle.

Valters piekrīt, ka fizika ir sarežģīta, tomēr izvēlētā studiju programma viņam liekas saprotama. Valtera fizikas skolotājs Ģirts Zāģeris, kurš ir LU Skaitliskās modelēšanas institūta pētnieks un doktorants, iedrošinājis studēt fiziku LU.

“Viņš ir ļoti labs skolotājs. Man visu dzīvi ir bijusi interese par fiziku, bet fizikas stundās tā vairāk nostabilizējās,” uzsver topošais students.

Studēt fiziku iedvesmoja arī Jauno fiziķu skola, kuru Valters labprāt apmeklējis. Puisim iepatikās Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes telpas. “Man patīk, ka ir plašas telpas, gaišs, dabiskā gaisma, tas tikai nāk par labu,” bilst Valters.

Valters ieplānojis savu studiju pieredzi papildināt ar darbošanos studentu pašpārvaldē un Jauno fiziķu skolā, bet šoreiz jau kā organizators.

 

Uzņemšana turpinās

No 12. jūlija līdz 18. jūlijam Latvijas Universitātē notiks klātienes pieteikumu iesniegšana un apstiprināšana koledžas un bakalaura līmeņa studijās. 

LU iesniegt un apstiprināt pieteikumus darba dienās varēs no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet sestdien, 16. jūnijā, no plkst. 9.00 līdz 13.00.

Līdz šim, 12. jūlijā, pieprasītākā studiju programma LU ir Ārstniecība, kam seko Datorzinātnes, Tiesību zinātne, Psiholoģija un Komunikācijas zinātne.

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitātē sākas uzņemšana
11.07.2022.

Latvijas Universitātē sākas uzņemšana