Izstāde “Latvistika un baltistika: personības un sniegumi” veltīta baltu filoloģijas attīstībai un izaugsmei Latvijas Universitātē. Izstādes ekspozīcija ierīkota 4 virtuālās telpās. Izstādē apskatāma informācija par Latvistikas un baltistikas nodaļas esošajiem profesoriem un lektoriem, un viņu jaunākajām zinātniskajām publikācijām. Izlases veidā izcelti valodnieki, literatūrzinātnieki un nozares klasiķi, kā arī Bibliotēkas krājumā esošās grāmatas.

Pirmā telpa veltīta LU Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas akadēmiskajam personālam – profesoriem, docentiem un pasniedzējiem, kas dalās savās zināšanās ar studentiem, piedalās projektos un raksta zinātniskās publikācijas. Pie katra no attēla var iepazīsties ar nelielu aprakstu un jaunāko publikāciju sarakstu, kuras izgūtas no LU Bibliotēkas veidotās datubāzes - “LU zinātnieku publikāciju un vēstures datubāzes”.

Otrā telpā veltīta 14 personībām, kuras ietekmējušas valodniecības un literatūrzinātnes attīstību. Izvēlēti tie valodnieki un literatūrzinātnieki, kuru sarakstītās grāmatas joprojām tiek izmantotas mācību procesā, kursa un noslēguma darbu izstrādē – sākot ar tādiem dižgariem kā Jānis Endzelīns, Arturs Ozols, Alīse Laua, Silvija Radzobe un citi.

Trešā telpā veltīta spilgtākajiem fakultātes absolventiem, kas studējuši baltu filoloģiju un vēlāk sevi parādījuši dažādās radošajās nozarēs.

Ceturtā telpā veltīta informācijai par Latvistikas un baltistikas nodaļas trīs īstenotajiem projektiem.

VIRTUĀLĀ IZSTĀDE

Dalīties