No 4. līdz 6. jūlijam Latvijas Universitātē pulcēsies zinātnieki no vairāk nekā 10 dažādām pasaules valstīm, lai runātu par jaunākajiem pētījumiem un inovācijām digitālā biznesa, viedo sistēmu, datubāzu un informācijas tehnoloģiju nozarē. Konferenci ik divus gadus organizē Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Šogad konference norisināsies jau 15. reizi un to kopīgi organizē Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte.

Sekojot līdzi tehnoloģiju attīstībai un tendencēm, šogad konference norisinās ar jauno nosaukumu - International Baltic Conference on Digital Business and Intelligent Systems un turpina iepriekš jau 14 reizes notikušās Baltic Conference on Databases and Information Systems konferences sēriju, taču jau ar plašāku tēmu loku.

Konferences programmu veido gan konferences pamatprogrammas raksti, kuri tiks publicēti izdevniecības Springer rakstu sērijas Communications in Computer and Information Science krājumā, gan foruma un doktorantu konsorcija raksti, kuri tiks publicēti brīvpieejas servisā CEUR Workshop Proceedings. Konferences ietvaros norisināsies arī doktorantu konsorcijs un tiks nolasīti pieci ielūgtie referāti.

Ar ielūgtajiem referātiem šogad konferencē uzstāsies Tartu Universitātes profesors un biznesa procesu analīzes platformas “Apromore” līdzdibinātājs Marlons Dumas (Marlon Dumas), Eiropas Bioinformātikas institūta datu resursu vadītājs un vecākais zinātnieks Eiropas Molekulārās bioloģijas laboratorijā Alvis Brāzma, Prinstonas Universitātes profesors, Tjūringa balvas laureāts Roberts Tardžans (Robert E. Tarjan), “Intertrust” izpilddirektors Talals Šamūns (Talal G. Shamoon) un Pola Sabatjē Universitātes Tulūzas Datorzinātņu pētniecības institūta (IRIT) profesors Abdelkaders Hameurlains (Abdelkader Hameurlain).

Reģistrēties konferencei vēl joprojām iespējams konferences tīmekļa vietnē. Savukārt studentus, īpaši maģistrantus un doktorantus, konferences organizatori aicina klausīties konferences programmu bez maksas – reģistrēšanās ir obligāta (reģistrācijas formā jāizvēlas reģistrācijas veids “Student”).

Konferences programma un plašāka informācija: https://dbis2022.lu.lv.

Dalīties