Viltus
Ekrānuzņēmums no video.

Starp vairāk nekā 800 pieteikumiem Ukrainas 23. starptautiskajā reklāmas festivālā KIAF (Kyiv International Advertising Festival) ar bronzas godalgu ir apbalvots Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētnieka Māra Kūļa grāmatas "Finis veritatis? Par patiesību un meliem" video.

Kopš 2022. gadā aizsāktā Krievijas iebrukuma Ukrainā Ukrainas radošās sfēras tika piespiedu kārtā apstādinātas, tomēr, lai veicinātu atbalstu un kvalitatīvas informācijas apmaiņu, 23. starptautiskā reklāmas festivāla vadošā tēma/konkursa bloks bija "Pozitīvās pārmaiņas", kur tiek apbalvoti projekti par sabiedriski nozīmīgu un radošu komunikāciju.

Ar bronzas godalgu ir apbalvots Māra Kūļa grāmatas "Finis veritatis? Par patiesību un meliem" video, kurā tiek izmantoti vienkārši optiskie triki, telpiski 3D printēti objekti un pēcapstrādē veidoti video efekti, lai simbolizētu mainīgo patiesības un melu iedabu, perspektīvu nepieciešamību un vēlmi iesaistīties diskusijā par patiesībām. Līdz ar to video autori uzdod jautājumu par patiesības nozīmi un vērtību šodien, kas ir galvenais vadmotīvs Māra Kūļa jaunajā grāmatā.

Video ir aplūkojams šeit.

Dalīties

Saistītais saturs