Latvijas Universitātes karogs

Latvijas Universitātes (LU) Padome 17. jūnijā ir pārrunājusi iespējamos situācijas risinājumus ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci un lēmusi, ka pēc visu pieejamo dokumentu un faktu rūpīgas analīzes LU Padome lems par to, vai ir pamats rosināt LU rektora atcelšanas procedūras uzsākšanu normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā, lai mazinātu kaitējumu LU reputācijai.

Kā jau ziņots, nekavējoties reaģējot uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par prokuratūras celto apsūdzību LU rektoram profesoram Indriķim Muižniekam par iespējamām pretlikumīgām darbībām, LU Padome ir lūgusi situācijas izvērtēšanai nepieciešamo informāciju no  rektora, LU administrācijas, Izglītības un zinātnes ministrijas,  Valsts kontroles un prokuratūras.

Padome jau ir saņēmusi atbildes vēstuli no prokuratūras, kurā norādīts: “Atbilstoši nevainīguma prezumpcijas principam, LU rektors profesors I. Muižnieks nav uzskatāms par vainīgu viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, kamēr viņa vaina nav konstatēta ar spēkā stājušos tiesas spriedumu.”

LU Padomes viens no uzdevumiem ir sekot, lai augstskolā tiktu īstenoti labas pārvaldības principi, kas nodrošinātu studiju procesa un pētniecības kvalitāti un attīstību, darbinieku un studentu apmierinātību, kā arī LU  pozitīvu atpazīstamību sabiedrībā.

LU ir vadošā Latvijas klasiskā zinātnes universitāte, kas nodrošina augsta līmeņa izglītību un veic starptautiski atzītus, kvalitatīvus zinātniskos pētījumus tai noteiktajās specializācijas jomās.

LU Padomes priekšsēdētājs,  Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis profesors Ivars Kalviņš

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitātes rektora Indriķa Muižnieka paziņojums (aktualizēts)
14.06.2022.

Latvijas Universitātes rektora Indriķa Muižnieka paziņojums (aktualizēts)

Latvijas Universitātes Padomes paziņojums
13.06.2022.

Latvijas Universitātes Padomes paziņojums