Students pie tāfeles, uz kuras rakstītas dažādas formulas
Foto: Toms Grīnbergs. LU

Jūnijā tiks uzsākta piecu pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu īstenošana Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iepirkuma "Mācību pakalpojumi pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu apguvei" ietvaros.

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pieaugušo pedagoģiskās izglītības centrs un  Ķīmijas fakultāte piedāvās šādas programmas – “Pedagoģiskās darbības pamati”, “Matemātikas, fizikas, bioloģijas satura skolotājs – integrētā grupa”, “Sociālais pedagogs”, “Mācību priekšmeta „Dizains un tehnoloģijas” saturs un metodika vispārējā izglītībā”, “Mācību priekšmeta “Datorika” saturs un metodika vispārējā izglītībā”

Pašreiz norit aktīva reģistrēšanās kursiem. Pedagogu interese par mācībām ir ļoti liela.

Nodarbību laikā kursu dalībniekiem būs iespēja diskutēt un dalīties profesionālā  pieredzē, kā arī modelēt un prezentēt nodarbību fragmentus. Kursu dalībnieki aktīvi piedalīsies semināros, diskusijās, grupu (pāru) darbos, situāciju analīzē.

Visa mācību procesa laikā tiks izmantotas Moodle e-mācību vide, kas nodrošinās gan mācību materiāla un atbalsta materiāla ērtu pieejamību, gan arī nodrošinās komunikāciju starp nodarbību vadītāju un kursu dalībniekiem. Programmas satura veiksmīgai apguvei un kursu dalībnieku prasmju attīstības veicināšanai tiks izmantotas mūsdienīgas mācību metodes (modelēšana, situāciju analīze, problēmrisināšana, gadījumu izpēte u.c.) un interaktīvie rīki.

Programmas īstenos LU mācībspēki, kuriem ir ilgstoša un veiksmīga pieredze pedagogu profesionālās kompetences pilnveides īstenošanā.

Dalīties