Ukrainas karogs Dzirnavu ielā Rīgā
Ukrainas karogs Dzirnavu ielā. Foto: Rita Grīnvalde.

Krievijas karaspēka iebrukums Ukrainā agrā 2022. gada 24. februāra rītā aizsācis postošu karu. Jau kopš pirmajām kara dienām Latvijas iedzīvotāji centušies paust atbalstu Ukrainai – ziedojot karā cietušajiem, uzņemot bēgļus, piedaloties demonstrācijās un atbalsta koncertos, paužot uzskatus interneta vidē un pilsētas publiskajā telpā.

Solidaritātes izpausmes šo pavasari Latvijā iezīmējušas zili dzeltenās krāsās. Ukrainas karogi ir pie valsts iestādēm un skolām, pie dzīvojamo namu fasādēm, mājokļu logos un pie balkoniem, kafejnīcu un veikalu skatlogos. Daudz cilvēku nēsā Ukrainas karoga lentīti pie apģērba vai somas, mazi karodziņi iekārti automašīnās, un pat puķu dobēs radoši interpretētas Ukrainas karoga  krāsas.

Vai Jūs esat paudis atbalstu Ukrainai, izmantojot Ukrainas karogu vai tā krāsas? Kāda bijusi Jūsu personīgā motivācija? Kāda ir bijusi kaimiņu, tuvinieku, draugu attieksme? Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts aicina piedalīties pētījumā, anonīmi atbildot uz 10 jautājumiem.  Atbildēm var pievienot pašu uzņemtas fotoliecības.

Pētījuma centrā ir Rīgas publiskā telpa, taču var sniegt atbildes par Ukrainas karoga manifestācijām arī citviet Latvijā.

Dalīties

Saistītais saturs

LU Akadēmiskajā bibliotēkā notiks  grāmatas “Ukrainas vēsture” atvēršana
26.07.2022.

LU Akadēmiskajā bibliotēkā notiks grāmatas “Ukrainas vēsture” atvēršana