Inovāciju pēcpusdienas plakāts.

Mūsdienu pasaulē viena no visaktuālākajām tēmām ir informatīvais karš. Kā cīnīties ar dezinformāciju? Kā to atpazīt, analizēt? Kāda ir emociju loma dezinformācijas uztvere? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem ceturtdien, 21. aprīlī, no plkst. 14.00 līdz 15.00 aicina noskaidrot Signe Bāliņa, Latvijas Universitātes Inovāciju centra LUMIC vadītāja.

Turpinot profesores Signes Bāliņas diskusiju ciklu “Bez robežām”, šoreiz Inovāciju pēcpusdienas skatītāji tiešsaistē uzzinās ekspertu viedokļus par dezinformāciju. “Ko darīt, lai cilvēki dezinformāciju kritiski izprastu un uzklausītu padomus? Pašlaik vitāli svarīgi ne tikai indivīda līmenī, bet arī globālā kontekstā ir atpazīt nepatiesu informāciju un saprast, kā rīkoties, lai to mazinātu, nevis kāpinātu. Šobrīd situācijas ietekmē Inovāciju pēcpusdiena ir ieguvusi nedaudz citu fokusu, tādēļ mēs pievēršam uzmanību tehnoloģijām un inovācijām saistībā ar dezinformāciju, kas šobrīd ir ļoti aktuāla,” Inovāciju pēcpusdienas tēmu iezīmē profesore Signe Bāliņa.

Mārtiņš Priedols, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes mācībspēks, dezinformācijas un informācijas uztveres pētnieks, pastāstīs, ko tas īsti nozīmē un kādēļ pat paši erudītākie cilvēki mēdz iekrist šķietami absurdu melu varā? Kāda nozīmē informācijas uztverē ir emocijām un kā rīkoties, lai neiekristu dezinformācijas slazdos.

Kristīne Tjarve, Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem valdes priekšsēdētāja, pastāstīs, kādi šobrīd ir komunikācijas izaicinājumi dezinformācijas līkločos? Kristīne Tjarve ir komunikācijas nozares profesionāle ar gandrīz 20 gadu stāžu, uzņēmuma C SMART vadītāja un Latvijas mācībspēks Latvijas augstskolās. 

Savukārt pēc ekspertu prezentācijām notiks diskusija. Inovāciju pēcpusdienas “Dezinformācija” tiešraidi 21. aprīlī plkst. 14.00 būs iespējams noskatīties šeit.

Inovāciju pēcpusdienu mērķis ir veicināt interesi un izpratni par mūsdienu pasaules izaicinājumiem un inovāciju attīstību, kā arī rosināt sabiedrību runāt, domāt un diskutēt par šāda veida jautājumiem. Tas ir pasākumu cikls, kur dažādi nozares eksperti izklāsta savu pieredzi un zināšanas par dažādiem inovāciju sasniegumiem.

Inovāciju pēcpusdienu cikls noslēgsies 20. maijā ar Latvijas Universitātes Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienu, kurā pulcēsies Latvijas lielākās universitātes zinātnieku un pētnieki, iepazīstinot ar jaunākajiem atklājumiem un sasniegumiem.

Pasākums tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

Dalīties

Saistītais saturs

Signe Bāliņa: Ceļš uz inovāciju sākas ar drosmīgu ideju un vēlmi radīt
13.09.2022.

Signe Bāliņa: Ceļš uz inovāciju sākas ar drosmīgu ideju un vēlmi radīt

Ceļš uz zinātni caur stihijām – sākas pieteikšanās Zināšanu agorai
08.04.2022.

Ceļš uz zinātni caur stihijām – sākas pieteikšanās Zināšanu agorai