Atvērto durvju nedēļa Latvijas Universitātē notiek no 21. līdz 25. martam.

Vairākas LU fakultātes aicinās paviesoties savās auditorijās, laboratorijās un bibliotēkās, kas sniegs iespēju jau iejusties studenta ādā, bet daļa fakultāšu ar studiju vidi iepazīstinās attālināti, piedāvājot virtuālas ekskursijas un sarunas platformā “Zoom”. Filiāles ikvienu studētgribētāju gaidīs klātienē.


21. martā

Alūksnes fililāle plkst. 9.00

LU Alūksnes filiāle gaidīs apmeklētājus klātienē. Filiāles vadītāja iepazīstinās ar studiju vietu, piedāvātajām studiju programmām filiālē un LU.

Bioloģijas fakultāte plkst.10.00

Bioloģijas fakultāte gaidīs visus interesentus klātienē. Atvērto durvju dienā būs iespēja dzirdēt dekānes uzrunu, uzzināt par daudzveidīgajām studiju iespējām un brīvā laika pavadīšanas iespējām. Ikvienam apmeklētājam būs unikāla iespēja paviesoties laboratorijās un iepazīties ar jaunākajām tehnoloģijām, veicot praktiskos darbus. Noslēgumā interesentiem tiks organizēta ekskursija pa Dabas māju un fakultātes telpām.

Ķīmijas fakultāte plkst. 12.00

Ķīmijas fakultāte gaidīs visus interesentus klātienē. Atvērto durvju dienā būs iespēja dzirdēt dekāna uzrunu, uzzināt par daudzveidīgajām studiju iespējām un brīvā laika pavadīšanas iespējām. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja paviesoties fakultātes laboratorijās un redzēt, kā notiek eksperimenti. Noslēgumā interesentiem tiks organizēta ekskursija pa Dabas māju un fakultātes telpām.

Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte plkst. 14.00

Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes draudzīgā Ģeogrāfu mafija gaidīs visus interesentus klātienē! Fakultātes dekāne un bakalaura studiju programmu direktori iepazīstinās ar studiju dzīvi, savukārt Studentu pašpārvalde – vairāk ar studentu ārpusstudiju dzīvi. Fakultāte piedāvās doties ekspedīcijā pa fakultātes ēku – LU Dabas māju.


22. martā

Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte plkst. 10.00

Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ar visiem studētgribētājiem satiksies klātienē. Plānota tikšanās ar dekānu un studentiem, ekskursija pa Zinātņu māju un Dabas māju. Lai apmeklēto Atvērto durvju dienu, nepieciešams reģistrēties.

Medicīnas fakultāte plkst. 12.00

Medicīnas fakultāte ar visiem studētgribētājiem satiksies attālināti. Virtuālajā tikšanās Zoom platformā studiju programmu direktori un studenti iepazīstinās ar studiju un karjeras iespējām nākotnes ārstiem, māsām, farmaceitiem, zobārstiem un radiogrāferiem. Būs iespēja uzdot jautājumus  pēc programmu prezentācijām vai individuāli - atsevišķās Zoom istabās. Atvērto durvju dienas dalībnieki saņems ielūgumu un piekļuves kodu Jauno mediķu skolas praktiskajām nodarbībām, anatomijā, patoloģijā, kā arī Medicīnas fakultātes simulāciju laboratorijā.

Cēsu fililāle plkst. 14.00

Cēsu filiāle gaidīs apmeklētājus klātienē. Filiāles pārstāvji un absolventi iepazīstinās ar LU, Cēsu filiāles studiju piedāvājumu, kā arī vedīs ekskursijā pa studiju telpām.


23. martā

Vēstures un filozofijas fakultāte plkst. 10.00

Vēstures un filozofijas fakultāte ar visiem studētgribētājiem satiksies attālināti.

Virtuāli Zoom platformā studiju programmu direktori un studentu pašpārvaldes studenti iepazīstinās ar studiju iespējām.

Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte

Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte studētgribētājus uzņems gan klātienē, gan attālināti. Plkst. 12.00–14.00 studētgribētājiem klātienē būs iespēja satikties ar dekānu, mācībspēkiem un studentiem, klausīties stāstījumā un prezentācijā par fakultāti E. Vasermaņa piemiņas auditorijā un doties ekskursijā uz LU studentu Biznesa inkubatoru un pa fakultātes telpām.

Savukārt plkst. 16.00 vai 17.00 fakultāte aicinās pieslēgties Zoom platformā uz nelielu prezentāciju un jautājumu un atbilžu sesiju tiem, kuri nevarēja ierasties. Prezentācija būs interesanta arī tiem, kas iecerējuši studēt maģistrantūrā.

Humanitāro zinātņu fakultāte plkst. 14.00

HZF aicina uz attālinātu tikšanos un virtuālu fakultātes iepazīšanu platformā Zoom, lai noskaidrotu visu par sev interesējošo studiju programmu: būs dekānes uzruna, par studiju un ārpusstudiju dzīvi stāstīs HZF Studentu pašpārvaldes pārstāvji, būs virtuāla iepazīšanās ar fakultātes telpām un saruna ar programmas direktoriem un studentiem par interesējošo programmu Zoom istabās.


24. martā

Kuldīgas filiāle plkst. 9.00

Kuldīgas filiāle gaidīs apmeklētājus klātienē. Filiāles pārstāvji, studenti un absolventi iepazīstinās ar filiāles darbību, piedāvātajām studiju programmām, mūžizglītības iespējām un filiāles telpām.

Tukuma filiāle plkst. 9.00

Tukuma filiāle gaidīs apmeklētājus klātienē. Filiāles pārstāvji, studenti un absolventi iepazīstinās ar ar filiāli, telpām, piedāvātām studiju programmām un mūžizglītības iespējām.

Teoloģijas fakultāte plkst. 10.00

Teoloģijas fakultāte ar studētgribētajiem tiksies klātienē. Atvērto durvju dienā būs iespēja dzirdēt fakultātes dekānes uzrunu un iesaistīties sarunā ar studentiem, kā arī piedalīties grāmatas atvēršanas svētkos.

Bauskas filiāle plkst. 10.00

LU Bauskas filiāle gaidīs apmeklētājus klātienē. Filiāles pārstāvji un studenti iepazīstinās ar LU Bauskas filiāli un sniegs informāciju par piedāvātajām studiju programmām, LU  uzņemšanas nosacījumiem, kā arī sniegs padomus, kā sagatavoties centralizētajiem eksāmeniem.

Jēkabpils filiāle plkst. 12.00

Jēkabpils filiāle gaidīs studētgribētājus klātienē. Filiāles pārstāvji informēs par LU Jēkabpils filiāles darbību, piedāvātajām programmām, iespējām tālākizglītībā, sadarbības iespējām ar LU.

Juridiskā fakultāte plkst. 14.00

Juridiskā fakultāte ar studētgribētajiem tiksies klātienē un interesentiem būs iespēja klausīties Juridiskās fakultātes dekānes prezentāciju par studijām programmā "Tiesību zinātne", uzzināt par jurista profesiju, piedalīties sarunās ar JF mācībspēkiem par advokāta ikdienu, uzzināt sev interesējošo par studentu dzīvi un doties ekskursijā pa fakultātes telpām.

Datorikas fakultāte plkst. 14.00

Datorikas fakultāte gaidīs studētgribētājus klātienē. Visus interesentus uzrunās fakultātes dekāne un studiju programmu direktori, kas detalizēti izstāstīs par fakultātes piedāvātajām studiju programmām, studiju uzsākšanu, studiju procesu un nākotnes perspektīvām. Savukārt ar ārpusstudiju aktivitātēm un studentu dzīvi iepazīstinās studentu pašpārvaldes pārstāvji. Ikvienam būs iespēja klātienē apskatīt fakultātes telpas un projektu studiju DF LAB.


25. martā

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte plkst. 10.00

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte gaidīs visus interesentus klātienē, kur būs iespēja iesaistīties orientēšanās spēlē, pārvietojoties pa fakultāti, meklējot kontrolpunktus, kuros piedāvāsim uzzināt vairāk par daudzveidīgajām PPMF bakalaura un maģistra studiju iespējām no studentiem un mācībspēkiem. Būs kontrolpunkti, kuros varēs uzzināt arī par to, kā izglītībā var izmantot robotiku, virtuālo realitāti un 3D printerus, kā arī pats daudz ko izmēģināt.

Sociālo zinātņu fakultāte plkst. 14.00

Sociālo zinātņu fakultāte durvis vērs attālināti, piedāvājot fakultāti izstaigāt virtuāli Facebook tiešraidē.

 

Personām no 18 gadu vecuma, ierodoties LU ēkās, jāzurāda vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments. Atrodoties LU telpās, jāvalkā medicīniskā sejas maska vai respirators. LU rekomendē darbiniekiem, studējošajiem un LU viesiem aizsardzībai lietot FFP2 tipa respiratoru, lai nodrošinātu augstāku aizsardzību pret Covid-19 radīto risku.

Dalīties

Saistītais saturs

Piesakies LU pludmales volejbola nakts turnīram
18.03.2022.

Piesakies LU pludmales volejbola nakts turnīram

LU stendu izstādē “Skola” apmeklē 4300 studētgribētāju
14.03.2022.

LU stendu izstādē “Skola” apmeklē 4300 studētgribētāju