Kāda ir krāsu un formu nozīme mūsdienu komunikācijā? Vai virtuālam asistentam ir sava digitālā identitāte? Atklājot inovācijām un zinātnei veltīto pasākumu ciklu “Bez robežām”, Latvijas Universitātes (LU) Inovāciju centrs LUMIC aicina interesentus uz tiešsaistes Inovāciju pēcpusdienu “Digitālais es”, kas norisināsies ceturtdien, 3. martā, no plkst. 14.00 līdz 15.00.

“Mēs atgriežamies ar labu tradīciju – satikties tiešsaistē, lai diskutētu par inovācijām, par tehnoloģijām un jaunāko dažādās nozarēs. Šoreiz runāsim par informācijas tehnoloģijām. Mūsdienās katram ir savs “Digitālais es”, sava virtuālā vide , kurā mācāmies, strādājam, radām, komunicējam, uztveram un nododam informāciju,” aktualitāti iezīmē profesore Signe Bāliņa, LU Inovāciju centra LUMIC vadītāja.

Inovāciju pēcpusdienā uzstāsies eksperti – pētnieks un profesors Jurģis Šķilters pārstāv LU un ikdienā pēta to, kā cilvēki uztver krāsas, kā mēs uztveram dažas formas, atspoguļojot informāciju ar dažādām tehnoloģijām. Otrs viesis ir virtuālo asistentu eksperts no biznesa pasaules un tehnoloģiju entuziasts Kaspars Kauliņš, kas darbojas vadošajā tehnoloģiju uzņēmumā Baltijā “Tilde”.

Skatītājiem būs iespēja arī noskaidrot, vai ir veikti pētījumi par to, kādas “Digitālā es” raksturlielumi (krāsas, formas un citi elementi) ir labāk saprotami Latvijas iedzīvotājiem. Pēc ekspertu prezentācijām notiks diskusija par to, kā attālinātais laiks ir ieviesis savas korekcijas cilvēku dzīvē. Dalībnieki dalīsies pārdomās un novērojumos, kādi ir šī laika lielie ieguvumi saistībā ar savu “Digitālo es” identitāti.

Inovāciju pēcpusdienu mērķis ir veicināt interesi un izpratni par mūsdienu tehnoloģiju un inovāciju attīstību, kā arī rosināt sabiedrību paplašināt savu redzesloku, runāt, domāt un diskutēt par šāda veida jautājumiem. Iesākot pasākumu ciklu “Inovācijas bez robežām”, kur dažādi nozares eksperti izklāsta savu pieredzi un zināšanas par dažādiem inovāciju sasniegumiem, Inovāciju pēcpusdienu turpinājums sekos arī aprīlī un noslēgsies 20. maijā Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā.

Diskusiju “Digitālais es” tiešraidi iespējams vērot 3. martā plkst. 14.00 pasākuma Facebook lapā.

Dalīties

Saistītais saturs

Signe Bāliņa: Ceļš uz inovāciju sākas ar drosmīgu ideju un vēlmi radīt
13.09.2022.

Signe Bāliņa: Ceļš uz inovāciju sākas ar drosmīgu ideju un vēlmi radīt