Raimo Vīgants pirmais no kreisās. Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas distanču slēpotājs, LU Ķīmijas fakultātes students Raimo Vīgants otrdien, 8. februārī, pārvarēja Pekinas olimpisko spēļu distanču slēpošanas sprinta disciplīnas kvalifikācijas kārtu, kļūstot par pirmo Latvijas sportistu, kurš to paveicis. Savukārt ceturtdaļfinālā ieņemtā 20. vieta ir augstākais valsts rezultāts šajā sporta veidā olimpiskajās spēlēs.

1,4 kilometrus garajā sprinta disciplīnā sākotnēji tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības, kurās uz starta izgāja 90 sportisti. Ceturtdaļfinālu sasniedza 30 ātrākie slēpotāji.

22 gadus vecais Raimo Vīgants pavisam negaidīti pirmajā kontrolatzīmē (0,6 kilometri) bija desmitais ātrākais, bet finišā ieslēpoja ar 28. labāko rezultātu. LU students distanci veica divās minūtēs un 53,98 sekundēs.

Tā kā R. Vīgants startēja ar 53. starta numuru, viņš pārstāvēja sportistu pulku, kuri nebija pieskaitāmi favorītiem. Neviens pēc R. Vīganta slēpojošs sportists tā arī viņu neapsteidza, Latvijas sportistam nosargājot vietu Top 30.

R. Vīgants startēja ceturtajā no pieciem ceturtdaļfināliem. Vīgants distanci veica trīs minūtēs un 6,63 sekundēs. Pateicoties ceturtajai pozīcijai slēpojumā, kopvērtējumā Vīgants ierindojas 20. vietā no 30 ceturtdaļfinālu sasniegušajiem sportistiem.

No sirds sveicam un lepojamies ar mūsu studenta augstajiem panākumiem!

Dalīties

Saistītais saturs

Trīs LU studenti - sportisti startēs Ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā
03.02.2022.

Trīs LU studenti - sportisti startēs Ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā