No 11. līdz 18. janvārim Valsts izglītības satura centra īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai” ietvaros organizētas tematiskās diskusijas ar ekspertiem pirms zinātniski pētniecisko darbu iesniegšanas.

Tuvojoties zinātniski pētniecisko darbu reģionu un valsts konferencei, zināšanu stiprināšanai un iedvesmas sniegšanai, eksperti izklāstīja iedvesmojošus padomus dažādās nozarēs.

Jomu eksperti dalījās ar konkrētiem piemēriem no savas pieredzes pētniecībā, uzsverot vairākus vērtīgus padomus un rekomendācijas, piemēram, katra skolēna rūpīgi izstrādātais zinātniski pētnieciskais darbs ir unikāls un ietver sevī konkrētu tēmas apskatu, kas skolēnam šķiet aktuāls un nepieciešams konkrētas sabiedrības grupas zināšanu papildināšanai.

Par dabaszinātņu jomu skolēniem padomus sniedza mūsu institūta Spektroskopijas laboratorijas vadošais pētnieks Jurģis Grūbe, kā arī Liepājas universitātes lektors Uldis Žaimis un Latvijas universitātes  Ķīmijas fakultātes dekāns Jāzeps Logins.

 

Vairāk informācijas

Dalīties

Saistītais saturs

LU notiek skolēnu zinātniskās pētniecības darbu Rīgas un Rīgas reģiona konference
10.03.2023.

LU notiek skolēnu zinātniskās pētniecības darbu Rīgas un Rīgas reģiona konference