Robotikas un automatizācijas risinājumi arvien vairāk tiek ieviesti gan privātajā, gan valsts sektorā, kā arī tiek prognozēts, ka mājsaimniecību robotikas tirgus katru gadu pieaugs par 19%, 2023. gadā sasniedzot 17 miljardus USD. Šobrīd pasaule saskaras ar COVID-19, klimata, kā arī ar drošas mācību un darba vides izaicinājumiem, tāpēc ir nepieciešami inovatīvi risinājumi, kas var palīdzēt risināt šos jautājumus efektīvāk.

Šī gada 16. novembrī plkst. 18:00 norisināsies tiešsaistes diskusija “Roboti un automatizācija - drauds vai iespēja?!”, kurā jomas eksperti diskutēs par robotikas, mākslīgā intelekta un automatizācijas jomas aktualitātēm, izaicinājumiem un tendencēm.

Diskusijas dalībnieki:

  • Aiva Staņēviča, Riga Tech Girls līdzradītāja
  • Kristaps Makbets, LMT Jauno attīstības virzienu daļas projektu vadītājs
  • Jānis Ārents, EDI - Elektronikas un datorzinātņu institūta pētnieks
  • Valters Vēciņš, Asya.ai vadošais pētnieks
  • Kārlis Skuja, WindHackers vadītājs

Pasākumu būs iespēja vērot Facebook Live platformā. Pieteikšanās 

Facebook notikumā.

Šī diskusija notiek kā ievadpasākums tiešsaistes hakatonam RobotHack 2021, kas norisināsies no šī gada 26. līdz 28. novembrim un būs veltīts robotikas, mākslīgā intelekta un automatizācijas jomai. Hakatona jeb ideju maratona mērķis ir 48 stundu laikā radīt inovatīvu risinājumu prototipus, novērtēt idejas biznesa potenciālu un izveidot starpdisciplināras komandas, kas spēj šīs idejas realizēt dzīvē. Idejas var pieteikt četrās kategorijās - “Robotika”, “Virtuālie asistenti”, “Mašīnmācīšanās un viedie algoritmi” un “5G un nākotnes roboti”.

Hakatonā aicināti piedalīties visu augstskolu un programmu studenti, lai strādātu pie risinājumiem, kas uzlabos vai pat mainīs veidus, kā mēs mācāmies, strādājam vai atpūšamies. Komandām labākus rezultātus palīdzēs sasniegt pieredzējuši biznesa, tehnoloģiju, dizaina un automatizācijas jomas eksperti. Komandām būs iespēja cīnīties par 2000 EUR balvu fondu, lai attīstītu ideju pēc hakatona.  Pasākumam var pieteikties jau iepriekš izveidotas komandas, kā arī individuāli. Dalība pasākumā ir bez maksas. Reģistrācija līdz 25. novembrim.

RobotHack 2021 tiešsaistes hakatonu sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti organizē biedrība “WindHackers”, kuras mērķis ir veicināt inovatīvu un tehnoloģijās balstītu ideju veidošanos jauniešu vidē, kā arī apvienot cilvēkus no dažādām nozarēm un sfērām, veicinot starpdisciplināro sadarbību un jaunu uzņēmumu izveidi.

Pasākums notiek projekta “Inovāciju granti studentiem” ietvaros,  un tiek līdzfinansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 "Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem".

Papildus informācija un reģistrācija: https://robothack.co

Dalīties