9. novembrī Ministru kabinets (MK) atbalstījis Izglītības un zinātnes ministrijas rosinājumu, sagaidot Latvijas valsts proklamēšanas dienu, apbalvot ar MK Atzinības rakstu sešus izcilus nozares darbiniekus par ieguldījumu zinātnē un profesionālās un pieaugušo izglītības izaugsmē. Starp apbalvojuma ieguvējiem ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes emeritētā profesore, filozofijas zinātņu doktore Skaidrīte Lasmane.

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes emeritētā profesore, filozofijas zinātņu doktore Skaidrīte Lasmane saņem MK Atzinības rakstu par ieguldījumu kultūras un komunikācijas ētikas jomā. Pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas profesores ieguldījums pacēlis ētikas izpratni jaunā pakāpē, nostiprinot Latvijā ētiku kā būtisku zinātnes nozari.

Skaidrīte Lasmane pētījusi sabiedrībā valdošo morāli un vērtības, īpaši saistībā ar jauno tehnoloģiju iespējām, sociālās līdztiesības, komunikācijas un kultūru mijiedarbības jautājumiem. Profesore īstenojusi gan nacionāla, gan starptautiska līmeņa projektus, meklējot un sniedzot atbildes uz šodienas globālajiem izaicinājumiem.

Ministru kabineta Atzinības rakstus izglītības un zinātnes darbiniekiem svinīgā norisē pasniegs izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece; pasākuma laiks tiks paziņots atsevišķi. Ministru kabineta balva ir Ministru kabineta Goda diploms, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīte un naudas balva; to pasniedz par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. Ministru kabineta Atzinības raksts tiek piešķirts, lai privātpersonām izteiktu valdības atzinību par izciliem sasniegumiem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības, vides aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta un valsts aizsardzības jomā.

Dalīties