Latvijas Universitātes students, bobsleists Dāvis Spriņģis, kopā ar savu bobsleja četrinieka komandu Jandžingā aizvadīja IBSF rīkotās testu sacīkstes un rezultātā izcīna 3.vietu!

Dāvis paralēli studijām ir arī LU “Duālās karjeras” sportists un trenējas bobslejā, un šobrīd gatavojas Pekinas Olimpiskajām spēlēm.

“Pekinā trenējāmies 3 nedēļas. Trase ir uzbūvēta skaista un vērienīga. Ķīnieši ļoti cītīgi gatavojas olimpiskajām spēlēm un viss bija organizēts augstākajā līmenī. Ķīnu apskatīt vienīgā iespēja bija braukājot no viesnīcas uz trasi, skatoties pa autobusa logu. Dzīvojām stingrā burbulī ar iežogotu viesnīcas teritoriju un neskaitāmām novērošanas kamerām. Ar sacensību sniegumu neesam apmierināti, jo starta ieskrējienā nepieciešams būt ātrākiem, lai varētu konkurēt ar vāciešiem.”

Dāvis atzīst, ka treniņu grafiks ir smags, bet tāpat spēj veltīt laiku gan ģimenei, gan mācībām!

“Tagad dods uz mājām, lai satiktu savu ģimenes un nedaudz vairāk laika veltītu mācībām, jo Pekinā treniņu grafiks bija smags( 2 treniņi 6 reizes nedēļā). Novembra sākumā aizvadīsim mazu treniņu nometni Siguldā un pēc tam dosimies uz pirmo pasaules kausu Austrijā, kur arī sāksies Olimpisko spēļu kvalifikācija.”

Vēlam stipru veselību un labus panākumus sacensībās un studijās!

Dalīties

Saistītais saturs

Trīs LU studenti - sportisti startēs Ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā
03.02.2022.

Trīs LU studenti - sportisti startēs Ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā