Publicitātes foto.

No 8. līdz 10. oktobrim norisinājās tiešsaistes hakatons “MediaHack 2021”, kurā piedalījās vairāk kā 60 dalībnieki gan no Latvijas, gan ārvalstīm un izstrādāja risinājumus mediju vides uzlabošanai. Komandām labākus rezultātus palīdzēja sasniegt 20 pieredzējuši biznesa, tehnoloģiju un mediju jomas mentori. Hakatona laikā tika izstrādātas 14 jaunas idejas četrās kategorijās - “Mediju satura radīšana”, “Mediju satura izplatīšana”, “Interaktīvs un iesaistošs mediju saturs” un “Nākotnes mediji”.

Finālā žūrija noteica 3 labākās komandas, kuras cīnījās par balvu fondu 3000 EUR apmērā. MediaHack 2021 žūriju veidoja mediju, akadēmiskās un uzņēmējdarbības vides pārstāvji -  DELFI valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs, LU Inovāciju centra LUMIC direktore Signe Bāliņa, Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors Tālis Juhna, SIA Tilde valdes locekle Indra Sāmīte, kā arī investors un jaunuzņēmuma Efectio vadītājs Artūrs Bernovskis.

MediaHack 2021 žūrijas loceklis un DELFI valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs norāda: “MediaHack 2021 hakatona dalībnieki apliecināja, ka 48 stundu laikā spēj radīt gan risinājumu prototipus, kā arī uzklausīt potenciālos sadarbības partnerus un risinājuma lietotājus, lai novērtētu idejas dzīvotspēju. DELFI regulāri rūpējas par mediju nozares attīstību un kvalitatīvu izaugsmi, gan organizējot jauno žurnālistu skolu, gan atbalstot studentus gan ar stipendijām, gan prakses vietām. Atbalstām MediaHack 2021 projektu, jo uzskatām, ka šis ir lielisks veids, kā piesaistīt jauniešus mediju nozarei.”

Par “MediaHack 2021” hakatona uzvarētāju tika atzīta komanda “RE:CYCLE”, kura izstrādāja aplikāciju, lai izglītojošā un interaktīvā veidā veicinātu sabiedrības iesaistīšanos atkritumu šķirošanā. Pirmajai vietai DELFI nodrošināja 1500 EUR naudas balvu, kā arī izteica gatavību informatīvi atbalstīt projektu. Otro vietu un 1000 EUR naudas balvu ieguva komanda “LA:VA”, kura izstrādāja personīgo runas asistenta prototipu. Šis risinājums mediju jomas pārstāvjiem palīdz veikt balss satura analīzi, kā arī nodrošina izglītojušu saturu par runas kvalitātes uzlabošanu. Trešo vietu un naudas balvu 500 EUR apmērā ieguva komentāru vadības platforma “Karero”, kas paredzēta drošai mediju satura komentēšanai un komentētāju kopienas veidošanai.

 

MediaHack 2021 tiešsaistes hakatonu sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti organizēja biedrība “WindHackers”, kuras mērķis ir veicināt inovatīvu un tehnoloģijās balstītu ideju veidošanos jauniešu vidē, kā arī apvienot cilvēkus no dažādām nozarēm un sfērām, veicinot starpdisciplināro sadarbību un jaunu uzņēmumu izveidi.

“Mēs saskaramies ar sociālo mediju gigantu dominances, viltus ziņu un esošo mediju biznesa modeļu izaicinājumiem, tāpēc mums ir vajadzīgi drosmīgi un novatoriski risinājumi, lai mediji būtu uzticami, iesaistoši un pieejami ikvienam. Vēlos pateikt paldies gan dalībniekiem, gan partneriem, un īpašs paldies mentoriem, kuri palīdzēja komandām sasniegt labākus rezultātus. Aicinu komandas turpināt darbu pie iesāktā, un ceru, ka pēc kāda laika dzirdēsim par jūsu panākumiem gan Latvijā, gan starptautiski”, saka “MediaHack 2021” hakatona organizators un biedrības “WindHackers” vadītājs Kārlis Skuja.

Pasākuma sadarbības partneri ir Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, RTU Dizaina fabrika, biedrība “WindHackers”, DELFI, Tilde, LMT, LSM.lv, Latvijas Radio 5, Latvijas Televīzija, mediju grupa “Latvijas Mediji”, Ghetto Games, Vividly, Baltic Sandbox un LatBAN.

MediaHack 2021 hakatons notiek projekta “Inovāciju granti studentiem” ietvaros,  un tiek līdzfinansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 "Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem".

Dalīties

Saistītais saturs