Dāvids Vīksne (37. numurs). Foto: facebook.com/LUbasketbols

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas basketbola līgā šovakar trešo uzvaru tikpat spēlēs izcīnījusi ''Latvijas Universitāte'', kas viesos ar rezultātu 77:72 pārspēja ''Liepāju''. LU komandai šis ir aizvadītās desmitgades veiksmīgākais sezonas sākums Latvijas spēcīgākajā čempionātā.

Šajā spēlē LU rindās rezultatīvākais bija viens no komandas jaunajiem spēlētājiem Dāvids Vīksne, kurš līdz šim katrā spēlē atzīmējies ar double-double jeb divciparu skaitli vismaz divos statistikas rādītājos - šovakar spēlētājs guva 18 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Tāpat ievērības cienīgs sniegums bija komandas ilggadējam spēlētājam Edvardam Mežulim (13p+8ab), savukārt Alberts Putāns guva 11 punktus.

Jauno sezonu Latvijas Universitātes komanda iesāka ar divām uzvarām savā laukumā - pēc ''Tartu Universtātes'' uzveikšanas (80:77) sekoja līdzīgi spraiga spēkošanās ar ''Rakveres'' komandu, gūstot uzvaru ar 64:61.

Izcīnītās trīs uzvaras šobrīd LU ierindo augstajā otrajā vietā 14 komandu konkurencē, priekšā esot tikai Latvijas spēcīgākajai komandai ''VEF Rīga'', kas sezonu sākusi arī ar trīs uzvarām.

Nākošo spēli Latvijas Universitātes basketbola komanda aizvadīs 20. oktobrī, kad viesos tiksies ar Igaunijas spēcīgāko un vairāku latviešu pārstāvēto komandu ''Kalev/Cramo''. Pēc tam, 23. oktobrī, mūsu studenti aizvadīs spēli savā laukumā, Rimi Olimpiskajā centrā pl. 17.00 uzņemot Pērnavas komandu.

LU basketbola komandas mājas spēles iespējams apmeklēt zaļā režīmā jeb ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem, kas apliecina vakcinācijas kursa noslēgšanu vai pārslimošanu aizvadīto 180 dienu laikā. Sīkāka informācija par biļešu iegādi atrodama www.bk.lu.lv.

Dalīties