© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Piektdien, 24. septembrī, Latvijas Universitātes Satversmes sapulcē ievēlēts jauns Senāts. Jaunie senatori uz pirmo sēdi sanāks 27. septembrī.

Satversmes sapulcē LU rektors Indriķis Muižnieks iepazīstināja ar Augstskolu likuma grozījumiem (stājušies spēkā 2021. gada 16. augustā), kuri paredz augstskolu tipoloģijas ieviešanu; augstskolu padomju izveidi, kas paredz daļas Senāta funkciju nodošanu padomēm un izmaiņas augstskolas satversmes struktūrā un pieņemšanas kārtībā.

Rektors informēja, ka jaunievēlētajam Senātam līdz š. g. gada 30. novembrim būs jānosaka kārtība, kā ievēlēt piecus pārstāvjus Universitātes padomē un jāizstrādā Universitātes padomes darbības uzsākšanas noteikumi, savukārt līdz š.g. 31. decembrim jāizstrādā satversmes sapulces vēlēšanu komisijas nolikuma projekts un satversmes projekts.

Sapulces turpinājumā Senāta priekšsēdētājs Mārcis Auziņš iezīmēja, ko esošais Senāts paveicis pēdējo divu gadu laikā. Viņš uzsvēra, ka Senāta darbs vērtējams kā konstruktīvs, kura laikā procesi notikuši pietiekami raiti. Pie nozīmīgākajiem notikumiem viņš atzīmēja rektora vēlēšanas, studiju programmu licencēšanas, profesoru vēlēšanas, programmu direktoru iecelšanu, izmaiņu veikšanu un jaunu normatīvo nolikumu veidošanu, budžeta un LU jaunās stratēģijas pieņemšanu.

Ar jauno senatoru sarakstu varēs iepazīties LU sistēmā "Mans portāls".

Dalīties

Saistītais saturs

FOTO. Svinīgajā Senāta sēdē atzīmē Latvijas Universitātes 102. gadadienu
28.09.2021.

FOTO. Svinīgajā Senāta sēdē atzīmē Latvijas Universitātes 102. gadadienu

Par Senāta priekšsēdētāju ievēl Kristapu Jaudzemu
27.09.2021.

Par Senāta priekšsēdētāju ievēl Kristapu Jaudzemu