© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Līdz š.g. 30. septembrim iespējams pieteikties dalībai intensīvā kursā “Krīze demokrātijā? Attīsti savus teorētiskos un metodoloģiskos instrumentus Austrumeiropas pētniecībai”. Kursi norisināsies Viļņā, Lietuvā, vai arī attālinātā formātā no 2021. gada 28. novembra līdz 4. decembrim.

Kursa saturu radījušas vairākas universitātes – Latvijas Universitāte, Helsinku universitāte, Tartu universitāte un Viļņas universitāte – vienojot nozares ekspertus un izstrādājot īpašu programmu, kurā tiks aplūkotas tādas tēmas kā politisko ideoloģiju un politiskās kultūras loma, attiecības starp pilsonisko sabiedrību un varu, demokrātijas eroziju, populisma ekonomiskā ietekme, biopolitiskās perspektīvas liberālai pārvaldībai, kā arī Otrā pasaules kara un Padomju perioda atmiņām.

Kursam aicināti pieteikties bakalaura un maģistra studiju līmeņa studenti, sūtot savu motivācijas vēstuli, CV un akadēmisko transkriptu e-pastā savas universitātes kontaktpersonai (Sigita Struberga, sigita.struberga@lu.lv) ar norādi “Viļņas intensīvā kursa 2021 pieteikums”.

Vairāk informācijas (ENG).

Dalīties