No 16. septembra Rīgā, laukumā pie tirdzniecības centra “Origo”, apskatāma brīvdabas lielformāta izstāde “Zinātne iedvesmo!”, kas vēsta par 25 zinātniekiem un 25 zinātniecēm -   radošām un iedvesmojošām personībām mūsdienu Latvijas zinātnē. Izstādi veido pētnieku fotoportreti un apraksti, turklāt, izmantojot QR koda aplikāciju, ikviens savā viedtālrunī var noskatīties trīs minūšu video stāstu, tādējādi tuvāk iepazīstot gan zinātnieku, gan viņa pārstāvēto zinātnes nozari.

Izstādē “Zinātne iedvesmo!” dažādu  zinātnes nozaru daudzpusību atklāj zinātnes personības no 17 zinātniskajām institūcijām Latvijā, tostarp arī Ilze Dimanta un Marija Dunce no mūsu institūta.

Veidojot izstādi “Zinātne iedvesmo!”, Izglītības un zinātnes ministrija uzsver, ka Latvijas attīstības pamatā ir jaunu zināšanu radīšana un prasme tās lietpratīgi izmantot. Zinātnieki ir tā sabiedrības daļa, kas ar savu nerimstošo zinātkāri, pastāvīgo interesi, aizrautīgo degsmi un ambīcijām attīsta mūsu zināšanu kultūru. Uzkrātās zināšanas veido mūsu pasaules izpratni un veicina nemitīgu pašattīstību un valsts ilgtspējīgu attīstību.

 

Vairāk informācijas

Dalīties

Saistītais saturs

Oktobra beigās notiks K. Barona konference “Folklora un atmoda”
08.10.2021.

Oktobra beigās notiks K. Barona konference “Folklora un atmoda”