Koris "Balta". Publicitātes attēls.

Viens no Latvijas izcilākajiem amatierkoriem – Latvijas Universitātes sieviešu koris “Balta” – šosezon iecerējis izdot kora ceturto solo albumu, kurā skanēs laikmetīgās mūzikas programma.

“Neraugoties uz to, ka pandēmijas laikā nav bijusi iespēja sniegt koncertus klausītājiem klātienē, šī gada laikā attālinātā mēģinājumu procesā koris ir apguvis jaunu sieviešu kora laikmetīgās mūzikas programmu. To esam iecerējuši izdot kora ceturtajā solo albumā “Klusums”,” stāsta kora “Balta” mākslinieciskā vadītāja Māra Marnauza.

Albuma programmā iekļauti 21. gadsimtā no 2001. līdz 2020. gadam radītie norvēģu, vācu, angļu, latviešu komponistu darbi sieviešu korim a cappella. Īpaši izceļami trīs darbi, kas veltīti diriģentei Mārai Marnauzai un viņas sieviešu korim “Balta”. Tie ir latviešu komponistes, kura dzīvo un strādā Krakovā (Polijā), Renātes Stivriņas (dz. 1985), divu vācu komponistu, Hamburgas Mūzikas un teātra augstskolas ilggadējā profesora Kristofa Šēnhera (dz. 1952) un Berlīnē dzīvojošā Kristiana Bērena darbi.

Albuma programmā ietverti norvēģu komponistu Ola Gjeilo  (dz. 1978) un  Kima Andrē Arnesena (dz. 1980) darbi, kā arī pieci mūsdienu norvēģu komponista Henrika Odegārda (dz. 1955) darbi, kuros viduslaiku kultūras mantojums – gregoriskais korālis savdabīgi integrējas sieviešu kora laikmetīgā daudzbalsības paletē. Kora mūzika ir netipiska un radoša, kas izpaužas dažādo laikmetu saplūšanā – viduslaiki un mūsdienas. Gregoriskā korāļa vienbalsības askētisms kontrastē un saplūst ar sieviešu kora daudzbalsību, radot meditatīvu, pārdomas par garīgajām vērtībām raisošu noskaņu.

Uzsākot jauno sezonu, Latvijas Universitātes sieviešu koris “Balta” uzņem savā pulkā jaunas dziedātgribētājas. Ja ir vēlme pievienoties kora dziedātāju pulkam, lai vienotos par noklausīšanās laiku un vietu, jāsazinās ar kora māksliniecisko vadītāju Māru Marnauzu, zvanot pa tālruni (+371) 29461145 vai rakstot uz e-pastu mara.marnauza@choir.lv.

Ieskats kora “Balta” darbā video, kas tapis 2020. gadā.

Par kori “Balta”

Latvijas Universitātes kori “Balta” ir dibinājusi tā mākslinieciskā vadītāja un diriģente, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģente Māra Marnauza 1999. gadā. Koris ir daudzu starptautisko konkursu laureāts, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku kora konkursa fināla Lielās balvas (2013) un 1. vietas (2018) ieguvējs. Tas ir viens no labākajiem koriem ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. “Interkultur” organizācijas Pasaules koru reitingā, sieviešu koru kategorijā, koris “Balta” pašlaik ieņem 8. vietu. Plašāk: http://choir.lv/balta. Kora aktualitātēm iespējams sekot Facebook lapā facebook.com/korisBalta.

Dalīties

Saistītais saturs

Koris “Balta” gatavojas dalībai 68. Starptautiskajā koru konkursā Spānijā
08.07.2022.

Koris “Balta” gatavojas dalībai 68. Starptautiskajā koru konkursā Spānijā

LU 102. gadadienas svinīgo Senāta sēdi papildina koru "Jubilate" un "Balta" balsis
18.10.2021.

LU 102. gadadienas svinīgo Senāta sēdi papildina koru "Jubilate" un "Balta" balsis

LU Studentu teātris aicina uz pirmizrādi - "Tā iemīlējusies zoss"
16.09.2021.

LU Studentu teātris aicina uz pirmizrādi - "Tā iemīlējusies zoss"

Intervija ar kora “Balta” māksliniecisko vadītāju Māru Marnauzu
02.02.2021.

Intervija ar kora “Balta” māksliniecisko vadītāju Māru Marnauzu

Kā koris “Balta” dzied pandēmijas laikā?
22.01.2021.

Kā koris “Balta” dzied pandēmijas laikā?