No 2. līdz 6. augustam pirmoreiz norisināsies Eiropas Kodolpētniecības centra (CERN) Baltijas grupas organizēta Augstas enerģijas fizikas un paātrinātāju tehnoloģiju skola, kurā starptautiski atzīti mācībspēki un zinātnieki klātienē maģistrantūras un doktorantūras studentiem lasīs lekcijas un vadīs diskusijas elementārdaļiņu fizikā un paātrinātāju tehnoloģijās.

Skola domāta maģistrantūras un doktorantūras studentiem, kuriem tiks piedāvātas lekcijas par augstas enerģijas fizikas teorijas pamataspektiem, uzmanību pievēršot arī aktuālajiem CERN pētījumiem. Lekcijas paredzētas par daļiņu detektoru un paātrinātāju tehnoloģijām, eksperimentālajām metodēm un augstas precizitātes fizikas mērījumiem, kas iegūstami, izmantojot Lielo hadronu paātrinātāju, kuru izmanto pētniecībā, lai fiksētu jaunus fizikas fenomenus.

CERN Baltijas skolā lekcijas lasīs starptautiskus panākumus guvuši augstas raudzes zinātnieki, kuri strādā CERN: profesors Džonatans Ričards Eliss (Jonathan Richard Ellis), profesors Jurijs Dokšicers (Yuri Dokshitzer), profesors Mateo Kačiari (Matteo Cacciari) un Mauricio Vretenārs (Maurizio Vretenar).

Vairāk informācijas: https://labsoflatvia.com/aktuali/latvija-notiks-cern-skola

Dalīties

Saistītais saturs