LU Akadēmiskais centrs. © Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Iznācis Latvijas Universitātes (LU) 2020. gada publiskais pārskats, kurā apkopota informācija par LU galvenajiem rādītājiem 2020. gadā zinātnē un studijās, attālināto darbu un attālinātajām studijām, kā arī nozīmīgākajiem sasniegumiem un pasākumiem Universitātes dzīvē.

“Šis ir bijis īpašs gads, vīrusa pandēmijas izplatība prasīja no mums spēju ļoti ātri pārorientēties jaunam darba režīmam. Mēs esam veiksmīgi tikuši galā ar šiem izaicinājumiem. Mēs pratām pielāgoties attālinātām studijām un darbam. Šis gads mums licis apgūt daudz jaunu iemaņu virtuālajā vidē, kuras noteikti noderēs arī turpmāk. Universitātes darbs ne mirkli nav apstājies, arī ārkārtas situācijā mēs pildām savu misiju strādāt zinātnei un tēvzemei: nodrošinot augstas kvalitātes studijas, pētniecību, zināšanu izplatību un pārnesi,” tā par 2020. gadu pārskatā raksta LU rektors profesors Indriķis Muižnieks.

2020. gads radīja vairākus izaicinājumus gan studiju dzīvē, gan darba procesā. Pēc ārkārtas stāvokļa izsludināšanas 12. martā Universitāte rīkojās nekavējoties un ļoti sekmīgi pielāgoja studijas no klātienes auditorijām uz attālinātajām studijām. Tāpat arī darba process norisinājās attālināti. Studenti tiešsaistes lekcijas aizvadīja Microsoft Teams platformā, kas bija sinhronizēta ar E-studijām, kur tika ievietoti studiju materiāli.

Gada pārskatā ir attēlota koncentrēta un uzskatāma informācija par studijām, studiju programmām un uzņemšanu. Tāpat pārskatā zinātnes un pētniecības sadaļā apkopots LU zinātnieku devums zinātnisko publikāciju jomā, panākumi projektos un sadarbībā ar industriju. Gada pārskatā iekļauta informācija par Akadēmiskā centra attīstību, atspoguļoti Universitātes starptautiskie sasniegumi un starptautiskā sadarbība, fiksēti sadarbības līgumi, ko LU noslēgusi gada laikā.

Gada pārskatā atrodama informācija arī par LU sportu un kultūru, kas savu darbību turpināja arī pandēmijas laikā.

Gada pārskata noslēguma daļā iespējams pārskatāmā veidā iepazīties ar galvenajiem 2020. gada finanšu rādītājiem – ienākumiem, izdevumiem, kā arī par ziedojumiem un to izlietojumu.

2020. gada publiskais pārskats

Dalīties