Foto: (c) Pixabay.com

Augstākās izglītības kvalitātes aģentūra piešķīrusi licenci jaunveidotajai Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes bakalaura studiju programmai “Austrumu-Rietumu starpkultūru studijas”.

Trīsgadīgā studiju programma “Austrumu-Rietumu starpkultūru studijas” ir izveidota, lai sagatavotu konkurētspējīgus speciālistus ar padziļinātu izpratni pasaules civilizāciju procesos un to mijiedarbē gan vietējam, gan starptautiskam darba tirgum. Programma nodrošinās Austrumu un Rietumu valodu zināšanas, kompetenci starpkultūru attiecību jautājumos un praktiskas iemaņas Āzijas un Rietumu reģionālajā un sadzīves kultūrā.

Studijas tiek piedāvātas kā latviešu, tā angļu valodā, nodrošinot programmas absolventam starptautisku kvalifikāciju. Studiju laikā iespējams apgūt vienu vai vairākas valodas, tostarp ķīniešu, korejiešu, japāņu, arābu, franču, vācu un citas.

Studiju programmas absolventi iegūs bakalaura grādu humanitārajās zinātnēs ar specializāciju Austrumu–Rietumu starpkultūru studijās.

Iegūtā izglītība būs noderīga darbam ārlietu jomā, diplomātiskajā dienestā, vēstniecībās, pilsētu un reģionu pārvaldē, pašvaldībās, tūrisma industrijā, kultūras jomā, starptautiskajā uzņēmējdarbībā.

Uzņemšana jaunajā studiju programmā notiks 2021. gada vasarā. Aktuālajai informācijai par uzņemšanu studiju programmās Latvijas Universitātē iespējams sekot vietnē www.gribustudet.lv.

Ar mērķi nodrošināt starptautiski konkurētspējīgu izglītību Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē pārmaiņas piedzīvo studiju programmu piedāvājums: no līdzšinējām 14 programmām top piecas jaunas studiju programmas un papildus tiek veidota līdz šim neīstenota studiju programma starpkultūru studiju jomā.

Programmas top projekta “Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē” (projekta Nr.8.2.1.0/18/A/015) ietvaros. Projektā piedalās astoņas Latvijas Universitātes fakultātes un tiek izstrādātas septiņpadsmit jaunas studiju programmas. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Visu jauno studiju programmu izstrādi, to licencēšanu, aprobēšanu un akreditāciju iecerēts paveikt laika posmā līdz 2023. gada novembrim.

Dalīties

Saistītais saturs

Uzņemšana Latvijas Universitātē sāksies jūnija beigās
09.06.2021.

Uzņemšana Latvijas Universitātē sāksies jūnija beigās