Publicitātes foto

No piektdienas, 16. aprīļa, Rīgā, Līvu laukumā, ir apskatāma izstāde #ZinātneLatvijai 2021, kas vēsta par 14 radošiem un iedvesmojošiem mūsdienu Latvijas zinātniekiem un zinātniecēm. Izstādē iekļauti arī fotoportreti un apraksti par Latvijas Universitātes zinātniecēm.

Izstādi veido zinātnieku fotoportreti un apraksti, bet, izmantojot QR koda aplikāciju, ikviens savā  viedtālrunī var noskatīties arī 3 minūšu video stāstu, tādējādi tuvāk iepazīstot gan zinātnieku, gan viņa pārstāvēto zinātnes nozari. Gatavojoties digitālajai Zinātnieku naktij, ikviens aicināts apmeklēt izstādi klātienē, ievērojot valstī noteiktos drošības noteikumus Covid-19 ierobežošanai.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jau ceturto gadu veido izstādi #ZinātneLatvijai, kas ik gadu ar citu zinātnieku portretiem stāsta par zinātnes daudzveidību un spēku. Izstāde ir viesojusies nozīmīgos kultūras un izglītības centros Rīgā un citās Latvijas pilsētās.  Latvijas attīstības pamatā ir jaunu zināšanu radīšana un prasme tās lietpratīgi izmantot, un zinātnieki ir tā sabiedrības daļa, kas ar savu nerimstošo zinātkāri, pastāvīgo interesi, aizrautīgo degsmi un ambīcijām attīsta mūsu zināšanu kultūru.

Izstādē #ZinātneLatvijai 2021 dažādu  zinātnes nozaru daudzpusību atklāj 14 personības: ķīmijas zinātniece Dr.chem. Iveta Pugajeva (Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “Bior”), kompozītmateriālu konstrukciju pētnieks Dr.sc.ing. Kaspars Kalniņš (Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālu un konstrukciju institūts), onkologs Dr.med. Arvīds Irmejs (Rīgas Stradiņa universitāte), socioloģijas pētniece Ph.D. Liene Ozoliņa (Latvijas Kultūras akadēmija), industriālie doktoranti Rūdolfs Rumba un Jānis Braunfelds (RTU), sabiedriskās zinātnes pētniece Ph.D. Baiba Prūse (Venēcijas Ka’Foskāri (Ca’Foscari) universitāte), biomīmikrijas pētniece Dr.sc.ing. Ruta Vanaga (RTU Vides aizsardzības un siltuma sistēmu  institūts), izglītības zinātņu pētnieces Dr.paed. Zanda Rubene un Dr.paed. Linda Daniela (Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas,  psiholoģijas un mākslas fakultāte), mākslīgā intelekta pētnieks Dr.sc.ing. Sergejs Kodors (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Inženierzinātņu institūts), farmakoloģijas pētniece Dr.med. Baiba Jansone (LU Farmakoloģijas katedra), veterinārmedicīnas pētnieks Dr.med.vet. Armands Vekšins (Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes Klīniskais institūts), elektronikas un datorzinātņu pētnieks Dr.sc.ing. Kaspars Ozols (Elektronikas un datorzinātņu institūts).

Visi video skatāmi #ZinātneLatvijai Youtube kontā.

Izstāde #ZinātneLatvijai 2021 tapusi IZM īstenotā projekta ‘Integrētie nacionālā līmeņa pasākumi Latvijas pētniecības un attīstības interešu pārstāvības stiprināšanai Eiropas pētniecības telpā” ietvaros.

Dalīties