Pjotrs Ščedrovickis. Publicitātes foto.

7. aprīlī plkst. 12.00 tiešsaistē ar atklātu lekciju “Inovatīvas uzņēmējdarbības loma ekonomikas un sabiedrības attīstībā” LU Akadēmiskajā bibliotēkā uzstāsies krievu filozofs, metodologs un politehnologs Pjotrs Ščedrovickis.

Savā lekcijā Pjotrs Ščedrovickis sniegs ieskatu, kā pēdējā simtgadē ekonomikas teorijas ietvarā ir mainījusies ideja par uzņēmējdarbības funkciju un uzņēmējdarbības peļņas raksturu, kā uzņēmējdarbības fenomens tiek interpretēts sistemātiskas pētniecības pieejas ietvarā un kā šos konceptuālos modeļus var izmantot inovāciju procesa organizēšanas praksē.  

Lekcija norisināsies krievu valodā, ar tiešsaistes programmas ZOOM starpniecību, dalība tajā ir bez maksas. Lekcija būs īpaši noderīga studējošajiem, mācībspēkiem, pētniekiem un interesentiem par filozofijas, ekonomikas un sociālo zinātņu jomām.   

Pjotrs Ščedrovickis (1958) ir Nacionālās kodolpētniecības universitātes Maskavas Inženierijas un fizikas institūta stratēģiskās plānošanas katedras vadītājs,  viņam ir vairāk nekā 40 gadu pedagoģiskā pieredze, pasniedzot lekciju kursus  par kultūrpolitiku, ekonomikas filozofiju, vispārīgo un lietišķo metodiku, izglītības filozofiju, pedagoģiju, vadības filozofiju un metodiku, rūpniecisko revolūciju problēmām, darba dalīšanu un domāšanas aktivitātes ontoloģiju.  

Pjotrs Ščedrovickis ir sava tēva, pazīstamā padomju filozofa Georgija Ščedrovicka, metodoloģijas skolas turpinātājs un vada zinātnisko fondu „Georga Ščedrovicka attīstības institūts” (Maskava). 2017. gadā Pjotrs Ščedrovickis Latvijas Universitātes Akadēmiskajai bibliotēkai kā dāvinājumu pasniedza šī fonda izdotu grāmatu sēriju „Krievijas XX gadsimta filozofija”, kas saglabā un popularizē krievu filozofu intelektuālo mantojumu.  

Aicinām pieteikties lekcijai, elektroniski rakstot uz e-pasta adresi santa.bondare@lu.lv vai zvanot pa tālruni 26331772, pēc kā tiks nosūtīta pieeja ZOOM, kā arī atgādinājums pirms lekcijas. 

Dalīties