22. martā četru FORTHEM alianses universitāšu - Burgundijas Universitātes, Latvijas Universitātes, Palermo Universitātes un Valensijas Universitātes - studenti un pasniedzēji piedalījās kopīgi organizētajā starpkultūru seminārā par Zelta laikmeta valodu un literatūru. Seminārs notika tiešsaistē ar vairāk nekā 180 dalībniekiem.

Seminārs tika veltīts Zelta laikmeta prozas, dzejas un teātra darbu un to tulkojumu analīzei. Tas norisinājās spāņu valodā, un studentiem bija lieliska iespēja nodemonstrēt savas spāņu valodas prasmes un to pielietojumu veiktajos pētījumos. Starptautisko pasākumu atklāja Valensijas Universitātes Filoloģijas, tulkošanas un komunikācijas fakultātes dekāne, prof. Amparo Ricos Vidal. Četru universitāšu pasniedzēji moderēja semināra norisi, savukārt studenti iepazīstināja ar saviem pētījumiem par M.Servantesa, Garsilaso de la Vegas un Fernando de Rohas darbiem. LU studenti piedalījās ar prezentācijām par F. de Rohas romāna “La Celestina” un M. Servantesa romāna “Dons Kihots” ietekmi uz pasaules literatūru. Seminārs norisinājās spāņu valodā.

Semināra beigās Burgundijas Universitātes studenti prezentēja Kalderona de la Barkas “El alcalde de Zalamea” tulkojumu franču valodā.

Dalīties

Saistītais saturs

LU piedalās Forthem alianses seminārā par diskrimināciju
27.04.2021.

LU piedalās Forthem alianses seminārā par diskrimināciju