© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

FORTHEM alianse aicina pieteikties uz īstermiņa mobilitātes pasākumiem 2020./2021. gadā. FORTHEM mērķis ir pavērt studentiem jaunas iespējas ceļot un studēt FORTHEM alianses universitātēs.

Studentiem

Laikā no 2021. gada 15. marta līdz 20. aprīlim visu partneru augstskolu studenti tiek aicināti pieteikties kolektīvai vai individuālai īstermiņa mobilitātei 2021. gadā. Sīkāka informācija par projektiem, biežāk uzdotie jautājumi un pieteikuma veidlapa ir pieejama šeit.

Kolektīvās mobilitātes programmas ir paredzētas dažādu līmeņu un studiju jomu studentiem, dažas no tām ir atvērtas visiem, citas ir vairāk specializētas un paredzētas konkrētām studentu grupām. Programmā, kas notiek klātienē kādā no universitātēm, studenti satiekas 35 lielā cilvēku grupā, kurā pieci studenti nāk no katras universitātes. Laikā no 2021. gada septembra līdz 2022. gada februārim tiks organizētas astoņas jaunas kolektīvās īstermiņa mobilitātes programmas, kas sniedz studentiem iespēju piedalīties organizētās nedēļas ilgās aktivitātēs (5 dienas klātienē). Ja vien nav norādīts citādi, visās programmās galvenā valoda būs angļu valoda. Plašāku informāciju par visām 8 piedāvātajām programmām varat atrast šeit.

Projektā paredzētas arī individuālās mobilitātes, kurā students viens dodas uz kādu no partneru universitātēm ne ilgāk kā 10 dienas. Mobilitāti finansē alianse FORTHEM (ceļa un uzturēšanās izdevumi).

Uzņēmuma prakse

Vai zinājāt, ka varat strādāt uzņēmumā, kas atrodas citā FORTHEM valstī? Vai arī to, ka jūs kā interns varat palūkoties citas FORTHEM universitātes laboratorijās vai ofisa darbībās? Vairāk informācijas atradīsiet prakses piedāvājumos, kur uzzināsiet, vai kāds no tiem atbilst jūsu profilam!

Pārbaudiet katra interesējošā piedāvājuma termiņu un piesakieties tam laicīgi!

Pirms pieteikšanās uz piedāvājumu, neaizmirstiet rūpīgi visu izlasīt, lai iegūtu visu nepieciešamo informāciju par to, kā jūs varat pieteikties, kā tiks pārbaudīta jūsu pieteikšanās un kā jūs varat sazināties ar mums par finansējumu un izmitināšanu un kādus dokumentus būs jāiesniedz.

Šī ir unikāla iespēja iepazīt citu valsti no reālās dzīves perspektīvas. No otras puses, tā kā mēs joprojām atrodamies globālas veselības krīzes vidū, iespējams, jūs varat atrast virtuālo praksi, izmantojot FORTHEM, un tādējādi gūt ieskatu ārvalstu organizācijā no sava mājas ofisa.

Pilsoniskās iesaistes projekti

FORTHEM alianses studentiem arī paveras iespēja iesaistīties brīvprātīgo darbu projektos.

Lūdzu, apskatiet aicinājumu iesniegt priekšlikumus Pilsoniskās iesaistes projektiem 2021 un uzziniet, kādas iespējas jums ir, lai izveidotu projektu, kādu pievienoto vērtību jūs iegūsiet, piedaloties FORTHEM brīvprātīgā darba projektā un kādu atbalstu FORTHEM jums sniegs.

Nav noteikta termiņa, uzaicinājums būs atvērts līdz brīdim, kad būs veikti 15 FORTHEM projekti. FORTHEM jau finansiāli atbalsta 2 projektus un gaida 13 jaunu projektu pieteikumus.

Nepalaidiet garām iespēju satikt FORTHEM studentus no citām valstīm un izveidot Eiropas komandu!

Dalīties

Saistītais saturs

LU piedalās Forthem alianses seminārā par diskrimināciju
27.04.2021.

LU piedalās Forthem alianses seminārā par diskrimināciju