Šogad turpināsies pagājušajā gadā aizsāktais domnīcu cikls, kur dažādi mācībspēki un pētnieki iepazīstinās interesentus ar vērtīgām atziņām, kuras pielietot ikdienas dzīvē. Šī gada cikls aizsāksies ar profesora Ralfa Kokina domnīcu par to "Kā teoloģija var palīdzēt izglābt pasauli?", kas norisināsies tiešsaistē 25. martā plkst. 18.00 Zoom un Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes (LU TF) Facebook lapā.

Nenoliedzami cilvēce ik dienas saskaras ar klimata krīzes sekām. Arvien skaļāk izskan jautājumi par to, ko šī paaudze atstās mantojumā nākamajām paaudzēm? Cilvēce sastopas ar nepieciešamību mainīt savus ieradumus, lai uzlabotu situāciju. Bet, ko šajā situācijā var darīt teoloģija? Vai teoloģija ir aizkavējusi vai tieši pretēji sekmējusi klimata krīzi? Kas teikts Svētajos Rakstos par dabu un tās nozīmību? Par šo un citiem jautājumiem profesors Ralfs Kokins vairāk pastāstīs 25. marta domnīcā.

Sekojiet līdzi tiešsaistē Zoom platformā un LU TF Facebook lapā!

Aicinām interesentus pieslēgties ne ātrāk kā 10 minūtes pirms domnīcas sākuma, jo pirms tam tajā pašā Zoom saitē norisināsies Jauno teologu un reliģijpētnieku universitātes dalībnieku ievadlekcija. Tiem, kas piedalīsies JTRU un vēlēsies iegūt papildu punktus, stājoties bakalaura studiju programmā 2021. gada vasarā, būs nepieciešams veiksmīgi izpildīt uzdotos uzdevumus, lai iegūtu sertifikātu par papildu punktiem. Uzdevums JTRU dalībniekiem domnīcas laikā tiks publicēts čatā. JTRU iespējams pieteikties vēl līdz 26. martam!

Informējam, ka domnīca tiks ierakstīta.

Nākamā domnīca "Kā izvēlēties savu reliģiju?" notiks 13. maijā, kuru vadīs LU TF  profesors Valdis Tēraudkalns. Savukārt 16. jūnijā kopā ar docenti LU TF Elizabeti Taivāni un jogas treneri, LU TF absolventi Ambiku Katerinu Matisoni pievērsīsimies jogas tematikai.

 

Par domnīcu ciklu

Šī būs ceturtā domnīca vesela domnīcu cikla ietvaros, kas aizsākās 2020. gada martā. Domnīcu mērķis ir sniegt iespēju klausītājiem uzzināt kādu tveramu atziņu, ko pielietot ikdienas dzīvē. Domnīcu cikls aizsākās ar LU TF docenta un mācītāja Jura Cālīša domnīcu par to, kā nepazaudēt cerību. Zīmīgi, ka šī domnīca norisinājās 12. martā - dienu pirms ārkārtas stāvokļa izsludināšanas Latvijā. Otrajā domnīcā “Bībelē ir teikts”, kas norisinājās 21. maijā, LU TF dekāne un profesore Dace Balode jau attālinātā formātā pieskārās tematikai par Bībeles tekstiem, kurus pietiekami bieži izmanto, izraujot ārpus konteksta. Savukārt 1. jūlijā norisinājās LU TF docenta Linarda Rozentāla domnīca par tematu “Vai liekam punktu? Kā reliģiskas draudzes pārdzīvo Covid krīzi”, kuras laikā docents uzsvēra to, cik nozīmīgi ir reflektēt par to, kā dažādas sabiedrības grupas ir reaģējušas uz pašlaik notiekošo krīzi. Abu attālināto domnīcu ieraksti pieejami LU TF Facebook lapā.

Dalīties