Latvijas Universitātes Jūdaikas studijas centrs aicina visus interesentus uz Dr. sc. comm. Didža Bērziņa publisko lekciju “Holokausts Latvijā: galvenie jautājumi un mezglpunkti”.

Lekcijā būs iespēja uzzināt, kā Otrā pasaules kara laikā nacistu okupētā Latvija tika pakļauta holokausta nežēlīgajiem noziegumiem. Didža Bērziņa vadītajā lekcijā runāsim par tā laika notikumu gaitu, būtiskajiem atskaites punktiem un pretrunīgi vērtētiem aspektiem. Analizēsim, kā ebreju iznīcināšana Latvijas teritorijā ietekmē kopējo skatījumu uz holokaustu. Diskutēsim arī par mijiedarbību starp pavēlēm un iniciatīvām, nacistu un vietējo kolaboracionistu sadarbību, kā arī dažādu pētnieku skatījumu par atbildības robežām.

Lekcijas valoda: latviešu.

Pēc lekcijas paredzēts laiks jautājumiem un diskusijām.

Didzis Bērziņš ir vadošais pētnieks Latvijas Universitātes Filozofijas un Socioloģijas institūtā, pēcdoktorantūras pētnieks Daugavpils Universitātē un Claims konferences universitāšu partnerības holokausta lektors Latvijas Universitātē. 2015. gadā aizstāvējis doktora disertāciju par holokausta diskursiem Latvijā. Dr. Bērziņš ir vairāku pētījumu, zinātnisku un populārzinātnisku rakstu autors par komunikāciju, propagandu, atmiņu, vēsturi, antisemītismu un Holokaustu, kā arī bijis viespētnieka stipendiāts ASV Memoriālajā Holokausta muzejā.
 
Lekcija notiks Zoom platformā 2021. gada 11. martā plkst. 19.00.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82813373029?pwd=UjFWeU52WndoV3BDZzhJZzZ4aTRtUT09
Meeting ID: 828 1337 3029
Passcode: 034034

Tiek paredzēta arī lekcijas translācija Rīgas Ebreju kopienas centra JCC Facebook lapā (https://www.facebook.com/jccriga)

Lekcija tiek organizēta, pateicoties The Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference) atbalstam.

Jautājumu gadījumā lūdzam rakstīt jsc@latnet.lv

Dalīties