Holokausta pētnieks Didzis Bērziņš.

Latvijas Universitātes Jūdaikas studijas centrs aicina visus interesentus uz Dr. sc. comm. Didža Bērziņa atklāto lekciju “Holokausts: galvenie jautājumi un mezglpunkti”.

Lekcija veltīta iepazīstināšanai ar holokausta traģēdiju Otrā pasaules kara laikā, kurā tiks runāts par notikumu gaitu, būtiskajiem atskaites punktiem, nacistiskās ideoloģijas un propagandas lomu ebreju sistemātiskā un masveidīgā iznīcināšanā.

Īpašu uzmanība tiks pievērsīsta cēloņiem un sekām, pretrunīgiem jautājumiem un pētnieku skaidrojumiem, kā arī sabiedrības attieksmei un zināšanām par tematu.

Lekcijas valoda: latviešu.

Pēc lekcijas paredzēts laiks jautājumiem un diskusijām.

Didzis Bērziņš ir vadošais pētnieks Latvijas Universitātes Filozofijas un Socioloģijas institūtā, pēcdoktorantūras pētnieks Daugavpils Universitātē un Claims konferences universitāšu partnerības holokausta lektors Latvijas Universitātē. 2015. gadā aizstāvējis doktora disertāciju par holokausta diskursiem Latvijā. Dr. Bērziņš ir vairāku pētījumu, zinātnisku un populārzinātnisku rakstu autors par komunikāciju, propagandu, atmiņu, vēsturi, antisemītismu un Holokaustu, kā arī bijis viespētnieka stipendiāts ASV Memoriālajā Holokausta muzejā.

 

Lekcija notiks Zoom platformā 2021. gada 4. martā plkst. 19.00.

Time: Mar 4, 2021 07:00 PM Helsinki

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/95911145865?pwd=d2h2Rk56ejdYc3hxek5VKzkzVnNFQT09

Meeting ID: 959 1114 5865

Passcode: 854551

Tiek paredzēta arī lekcijas translācija Muzeja “Ebreji Latvijā” Facebook lapā.

Lekcija tiek organizēta “Claims Conference” līdzfinansēta projekta ietvaros.

Ar jautājumiem lūdzam rakstīt jsc@latnet.lv

Dalīties