Ilustrācijas autore: Spāre Vītola, žurnāls "Tvērums" publicitātes attēls

Piektdienas, 26. februāra, vakarā pl.21.00 LR 6 - LU Radio NABA programmu papildinās filosofu literārā žurnāla “Tvērums” īpaša vakara programma, kas vienlaicīgi būs jaunā žurnāla atvēršanas svētki.

Skolās māca, ka sengrieķi Olimpiskajās spēlēs nodarbojušies ar disku mešanu. Tā ir vēsturiska neprecizitāte. Aplūkojot sengrieķu vēsturnieku liecības rūpīgāk, top skaidrs, ka viņi ir nevis metuši diskus, bet metušies disko (sengr. δισκων; diskōn). Sekojot senajai tradīcijai, ļausimies diskonīsiskai jūsmai (tiesa, katrs savas mājas ietvaros) un svinēsim “Tvēruma” atklāšanos!

Tomēr ir kāda būtiska atšķirība starp klasisko Olimpisko disko un tā laikmetīgo reinkarnāciju – šoreiz dejot ir aicināti visi, kas piedalās; un piedalīties aicināti ir visi. Var teikt vēl vairāk – piedalīties pat ir vēlams (mēs jūs ļoti gaidām!). Jā, šis ir aicinājums kopīgi mesties muzikālā vājprātā. Lai sagurumā nesaļimtu, mūziskais mīsies ar racionālo – dzirdēsim dažādu tekstu lasījumus (par to varam domāt kā vingrinājumu rētorikas mākslā).

Dejo līdzi radio pavadībā Radio NABA FM 95,8, naba.lv, bet deju zālei pievienojies Zoom platformā un ieraugi arī citus dejotājus! Aktuālākā informācija: https://ej.uz/TverumsDisko

Filosofijas žurnāls “Tvērums” radies kā deviņu Latvijas Universitātes filosofijas studijās satikušos domubiedru un vienas jaunās mākslinieces kopīgs projekts ar mērķi radīt izdevumu, kas sevī apkopo jaunās paaudzes filosofijas interesentu pārdomas, pētījumus un analīzi par dažāda rakstura tēmām, lai atbrīvotos no stigmas, ka filosofija ir kaut kas nesaprotams vai garlaicīgs, vai saprotams tikai šauram cilvēku lokam. Pirmā numura autori ir Toms Babincevs, Rūdis Bebrišs, Rinalds Onckulis, Sofija Kozlova, Patrīcija Kuzmina, Jānis Gaņģis, Elīna Vendija Rībena, Emīls Zavelis un Adelīna Kalniņa. Tieši viņu teju divu stundu garumā Radio NABA studijā griezīs muzikālos skaņu virpuļus, lasīs tekstus un iepazīstinās ar jauno žurnālu - drošā distancē.

Dalīties

Saistītais saturs

Hadrons 2021 fināls tuvojas
17.05.2021.

Hadrons 2021 fināls tuvojas

Radio NABA ēterā sāks skanēt jauns raidījums “Svešķermenis”
27.04.2021.

Radio NABA ēterā sāks skanēt jauns raidījums “Svešķermenis”

Jauno mūziķu konkurss “Hadrons 2021” izsludina pieteikšanos
07.04.2021.

Jauno mūziķu konkurss “Hadrons 2021” izsludina pieteikšanos