© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments.

Lai vairāk iepazītos ar LU Gada balvas saņēmējiem, Alma Mater jaunākajā numurā lasāmas intervijas ar balvu saņēmējiem!

Alma Mater elektroniskā versija pieejama ŠEIT.

Balva par zinātniskās skolas izveidošanu piešķirta Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesorei Ilmai Čepānei un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes bijušajam profesoram Jurim Miķelsonam. Intervija ar I. Čepāni žurnāla 4.–6. lappusē.

Balvu par oriģināla pētījuma rezultātiem saņēma Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes asociētā profesore Signe Mežinska. Intervija ar S. Mežinsku žurnāla 7.–9. lappusē.

Kategorijā Par izcilu promocijas darbu Latvijas Universitāte nolēma apbalvot darbu “Erbija jonu augšuppārveidotā luminiscence trīskomponentu fluorīdu nanokristālus saturošā caurspīdīgā stikla keramikā”.  Ar tā autori Gunu Krieķi intervija 10.–11. lappusē.

LU specbalvu par ieguldījumu dermatoloģijas attīstībā Latvijā un pasaulē saņēma Medicīnas fakultātes profesors Andris Rubins. Intervija žurnāla 12.–13. lappusē.

Latvijas Universitātes darbinieku balsojumā par Gada darbinieku 2020. gadā atzīta Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes metodiķe Dace Ķevere. Intervija ar D. Ķeveri žurnāla 14. lappusē.

Latvijas Universitāte, lemjot par apbalvošanas vērtiem oriģināliem pētījumiem 2020. gadā, atzīmēja Bioloģijas fakultātes asociētā profesora Indriķa Krama veikumu. Intervija žurnāla 15.–18. lappusē.

Latvijas Universitāte, vērtējot pretendentus uz balvām par sasniegumiem zinātnē, nolēma kategorijā Izcils promocijas darbs apbalvot darbu Virtuālās realitātes mācīšanās taksonomija. Ar tā autori Lanu Frančesku Dreimani intervija lasāma 19.–21. lappusē.

Turpinot tradīciju izcelt un atbalstīt Latvijas skolas, kuras devušas nozīmīgu ieguldījumu skolēnu sagatavošanā studijām Latvijas Universitātē, Latvijas Universitāte, atskatoties uz 2019. gadu, par tādām atzinusi Rīgas Valsts 1. ģimnāziju, Ventspils 4. vidusskolu (Kurzemes reģions), Rēzeknes Valsts 1. ģimnāziju (Latgales reģions), Cēsu Valsts ģimnāziju (Vidzemes reģions) un Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāziju (Zemgales reģions). Intervija par skolu balvu ar prorektori humanitāro un sociālo zinātņu jomā profesori Inu Druvieti lasāma žurnāla 22.–23. lappusē.

Dalīties

Saistītais saturs

Jaunais Alma Mater numurs veltīts topošajiem studentiem
25.05.2021.

Jaunais Alma Mater numurs veltīts topošajiem studentiem