No 2021. gada 21. janvāra līdz martam jau 79. reizi Latvijas Universitātē norisināsies ikgadējā starptautiskā zinātniskā konference. LU konference ir kļuvusi par neatņemamu zinātniskās dzīves sastāvdaļu, kas nes līdzi gandrīz gadsimtu ilgas tradīcijas.

Tradīcijām bagātās konferences darbs šogad noritēs attālināti, aicinot zinātniekus, referentus un interesentus apmeklēt 130 dažādas sekciju sēdes pa zinātņu nozarēm, 12 prioritārām pētniecības tēmām un starpdisciplināri, iepazīstinot ar aktuālajiem zinātnes sasniegumus un jaunumiem, tai skaitā Covid-19 pētniecības jomā.

10. februārī plkst. 12.00 tradicionāli konferenci ievadīs akadēmiskā plenārsēde ar LU goda biedra, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieka ar atbildību par ekonomiku, kas strādā cilvēku labā Valda Dombrovska referātu "Eiropas un Latvijas ekonomiskās attīstības perspektīvas Covid-19 pēckrīzes periodā un Eiropas finansējuma sniegtās iespējas".

Konferencē aicināti piedalīties visi interesenti – studenti, mācībspēki un pētnieki no visām Latvijas augstskolām, zinātniskajām institūcijām, uzņēmumu un organizāciju pārstāvji, kā arī ārvalstu speciālisti starptautiskajās konferences sekcijās. Laipni aicināti visi interesenti gan kā dalībnieki ar referātiem, gan kā klausītāji un diskusiju dalībnieki.

Pēdējos gados LU konference ir apvienojusi daudzus universitātes un Latvijas zinātniekus, kā arī kļuvusi par vietu, kur zinātnes sasniegumi tiek apspriesti gan ar uzņēmējiem un dažādu tautsaimniecības nozaru līderiem, gan ar zinātniekiem no dažādām ārvalstu zinātniskām institūcijām.

Vairāk informācijas konferences vietnē https://www.konference79.lu.lv/

Dalīties