Foto: Latvijas Zinātņu akadēmija

Vairākiem Latvijas Universitātes pētniekiem piešķirtas Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) vārdbalvas un jauno zinātnieku balvas, 19. janvārī informēja LZA.

LZA vārdbalvas

LU profesoram un vadošajam pētniekam Vjačeslavam Kaščejevam  piešķirta Artūra Balklava balva par ieguldījumu zinātnes popularizēšanā Latvijā.

LU profesorei Sanitai Osipovai piešķirta Arveda Švābes balva par rakstu krājumu “Nācija, valoda, tiesiska valsts: ceļā uz rītdienu”.

LZA vārdbalvas jaunajiem zinātniekiem

LU Cietvielu fizikas institūta pētniekam Edgaram Butanovam piešķirta Ludviga un Māra Jansonu balva fizikā par darbu “Pārejas metālu halkogenīdus saturošu kodola-apvalka nanovadu sintēze un īpašības” (vadītājs Dr.phys. B. Poļakovs).

Jauno zinātnieku balvas

LU Lāzeru centra pētniekam Jānim Šmitam piešķirta jauno zinātnieku balva par darbu “Mikromēroga mērījumi ar slāpekļa-vakances centriem dimantā”. (vad. Dr.phys. F.H. Gābauers).

Latvijas Universitātes un Latvijas Organiskās sintēzes institūta pētniecei Madarai Dārziņai piešķirta jauno zinātnieku balva par darbu "Elektroķīmiska alfa,beta-nepiesātināto esteru iegūšana no 2-(hidroksimetil)furāna atvasinājumiem” (vad. LZA īstenais loceklis A. Jirgensons).

Sveicam un no sirds lepojamies ar LU pētniekiem!

Dalīties