© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Ņemot vērā Covid-19 dēļ valstī ieviestos ierobežojumus, kas liedza vai kavēja apgūt noteiktus studiju kursus vai paredzētajā termiņā nodot gala darbus, Latvijas Universitātē (LU) pieņemts lēmums pagarināt darbu nodošanas termiņus un kursu apguves laiku.

LU pieņemts, ka studiju kursi vai to praktiskās daļas, kurus sakarā ar epidemioloģisko drošības nosacījumu ievērošanu nebija iespējams apgūt 2020./2021. akadēmiskā gada rudens semestrī, tiek pārcelti uz nākamo semestri, neuzskatot tos par akadēmiskajiem parādiem.

Tāpat pieņemts, ka gadījumos, kad students 2020./2021. akadēmiskā gada rudens semestrī ārkārtējās situācijas dēļ nevar izstrādāt noslēguma darbu noteiktajos LU termiņos, studentam, minot darba izstrādes kavējošos (objektīvos) iemeslus, jāinformē darba vadītājs un jāiesniedz iesniegums studiju programmas direktoram par nepieciešamību pagarināt darba iesniegšanas vai aizstāvēšanas termiņus, vai darba izstrādes pārcelšanu uz nākamo semestri. Arī šajā gadījumā noteiktajā kārtībā pārceltā noslēguma darba iesniegšana vai aizstāvēšana nav akadēmiskais parāds.

“Izvērtējot esošo situāciju, esam saprotoši un pretimnākoši, lai LU studenti pilnvērtīgi apgūtu studiju kursus, iegūstot tajos paredzētos studiju rezultātus, un bez papildu stresa spētu kvalitatīvi izstrādāt savus noslēguma darbus,” pieņemtos lēmumus komentē Studiju departamenta direktore Agnese Līgotne.

Pavasara semestrī Studiju virziena padomei ir uzdots izvērtēt nepieciešamību izstrādāt un apstiprināt ārkārtējai situācijai pielāgotas noslēguma pārbaudījumu prasības, vērtēšanas kritērijus un metodiku, tai skaitā tādu darbu vērtēšanai, kuros ārkārtējās situācijas dēļ nav bijis iespējams pilnā apmērā īstenot paredzētos eksperimentus, novērojumus, aptaujas vai citu līdzīgu materiālu ieguvi.

Savukārt lielāka vērība tiks pievērsta darba teorētisko aspektu izstrādes kvalitātei, pilnīgumam, mūsdienīgam, zinātniskam un analītiskam aprakstam, empīriskā pētījuma plānam un iestrādnēm, un darba izstrādes laika plāna izpildei, vienlaikus nodrošinot, ka students sasniedz paredzētos noslēguma darba studiju rezultātus.

Dalīties