Zinātņu māja un Dabas māja LU Akadēmiskajā centrā. Foto autors Toms Grīnbergs

Latvijas Universitāte (LU) noslēgusi sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību, Latvijas Florbola savienību, Latvijas Volejbola federāciju, kā arī gaidāma sadarbības līguma parakstīšana ar Latvijas Futbola federāciju par vēlmi ilgtermiņā sadarboties daudzpusējā sporta nozares attīstībā, īpaši izceļot topošās Sporta mājas izveidi LU Akadēmiskajā centrā Torņkalnā.

“Sportisti ar augstāko izglītību ir liela vērtība mūsdienu sabiedrībā. Ieguldījums sportistu izglītībā un pienācīgu apstākļu veicināšana ir izšķirīgi noturīgai sporta attīstībai visos līmeņos. Jaunu, apdāvinātu sportistu izglītības sistēmai jābūt visiem pieejamai,” uzskata LU rektors profesors Indriķis Muižnieks.

Plānotā sadarbība ietver duālās karjeras, sporta zinātnes, sporta studiju programmu attīstību, inovatīvu sadarbības projektu īstenošanu, kā arī nepieciešamās infrastruktūras attīstību un izmantošanu atbilstoši sportistu un sabiedrības vajadzībām.

,,Ja LU nozīmīgums valsts izglītības sistēmā liekus komentārus neprasa, tad sporta jomā Universitātes loma kļūst aizvien nozīmīgāka, par ko liecina līdz šim paveiktais sporta izglītībā un zinātnē, iecere par atbilstošas infrastruktūras attīstību un nu arī noslēgtās vienošanās ar vairākām vadošajām sporta spēļu federācijām. Ar šīm četrām federācijām mums jau ir kopīga vēsture – ne tikai sporta veida tradīcijās LU, bet arī kopīgi realizētos projektos. Tas gan noteikti nav arī viss. LU ieguldījums sporta sabiedrībā tiek aizvien vairāk novērtēts un pamatoti vedam sarunas par sadarbību ar citām sporta federācijām un organizācijām,’’ stāsta LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks.

Paredzēts, ka līdz ar LU Akadēmiskā centra attīstību, Torņakalnā atradīsies Sporta māja, kurā būs vairākas transformējamas zāles, kuras varēs piemērot dažādiem sporta veidiem. Plānots, ka multifunkcionālajā sporta kompleksā būs arī aerobikas zāles, deju zāle, sporta zāle, spēka zāle, sporta laboratorija, lielais un mazais baseins, masāžas, fizioterapijas un rehabilitācijas telpas, ģērbtuves, sauna, tiesnešu telpa, dopinga testu telpa, slavas zāle un koptelpas. Šis komplekss būs pieejams ne tikai LU saimei, tā infrastruktūru varēs izmantot arī pārējie pilsētas iedzīvotāji.

“Sporta māja ir savā ziņā unikāls sporta objekts, kas nodrošinās LU studentiem un darbiniekiem, kā arī Rīgas iedzīvotājiem aktīva dzīvesveida iespējas, profesionālām komandām un sportistiem piemērotus apstākļus un attīstīs sporta zinātnes studiju programmas ar plašām rehabilitācijas un diagnosticēšanas iespējām iedzīvotājiem,” piebilst Uģis Bisenieks.

Sporta māju plānots realizēt LU Akadēmiskā centra Torņakalnā attīstības 3. posma ietvaros, līdz tam turpinoties darbam pie 2. posma Rakstu mājas attīstības, ko paredzēts atklāt 2023. gadā. Līdz šim Torņakalnā darbojas jau LU Akadēmiskā centra pirmās divas ēkas – Dabas māja un Zinātņu māja, kurās ir izvietotas vairākas fakultātes un institūti.

Dalīties

Saistītais saturs

Volejbola federācija: LU varētu kļūt par jauno volejbola treneru kalvi
08.01.2021.

Volejbola federācija: LU varētu kļūt par jauno volejbola treneru kalvi

Futbola federācija: LU Sporta mājā redzam potenciālu futbola infrastruktūras uzlabošanā
22.12.2020.

Futbola federācija: LU Sporta mājā redzam potenciālu futbola infrastruktūras uzlabošanā

Basketbola savienība: LU Sporta māja būtiski uzlabos studentu iespējas nodarboties ar sportu
17.12.2020.

Basketbola savienība: LU Sporta māja būtiski uzlabos studentu iespējas nodarboties ar sportu