© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Š. g. 3. decembrī plkst. 16.00 notiks vebinārs “Sieviešu garīgā veselība reproduktīvajos gados”, kurā ar lekciju “Sieviešu garīgā veselība reproduktīvajos gados” piedalīsies Tībingenes Universitātes prof. Dr. Birgita Derntla (Birgit Derntl) un ar prezentāciju “Vai hormonālie kontracepcijas līdzekļi modulē sieviešu kognitīvās spējas un emocijas?”. Vebinārā arī piedalīsies Viļņas Universitātes asoc. prof. Dr. Ramune Grikšiene (Ramunė Grikšienė).

Sievietes visa mūža garumā piedzīvo hormonālas pārejas, kas var ietekmēt smadzeņu plastiskumu un to kognitīvos un emocionālos procesus, tādējādi ietekmējot garīgo veselību. Šo pārejas posmu laikā krasi palielinās garīgo saslimšanu risks. Savā lekcijā prof. Dr. Derntla stāstīs vairāk par diviem pārejas periodiem (menstruālo ciklu un grūtniecību).

Savukārt Dr. Grikšiene stāstīs par mehānismiem, ar kuru palīdzību hormonālie kontraceptīvie līdzekļi var ietekmēt smadzeņu funkcijas, kā arī iepazīstinās ar vairāku pētniecības grupu pētījumu rezultātiem, kas parāda šo ietekmi.

Prof. Dr. Birgita Derntla ir psiholoģe un psihoterapeite. No 2011. gada līdz 2015. gadam viņa ir bijusi praktiskās neirozinātnes docente Āhenes Reinas-Vestfāles Tehniskajā universitātē, bet kopš 2015. gada ir Tībingenes Universitātes Psihiatrijas un psihoterapijas katedras profesore.

Asoc. prof. Dr. Ramune Grikšiene strādā par pētnieci un lektori Viļņas Universitātes Dzīvības zinātņu centrā. Viņa vada grupu, kas pēta attiecības starp kognitīvajām, sociāli emocionālajām funkcijām, endogēnajiem dzimumsteroīdiem un hormonālajiem kontraceptīvajiem līdzekļiem.

 

Valoda: Angļu

Dalība: Bez maksas

 

Reģistrācija

*Pēc reģistrēšanās jūs saņemsiet apstiprinājuma e-pastu ar informāciju par pievienošanos vebināram vietnē Zoom.

Plašāka informācija par pasākumu Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja mājas lapā vai Facebook lapā.

Dalīties