Ja tu pats zini, ko vēlies, iespējas Latvijas Universitātē ir lielas! Jaunajā Alma Mater lasāmas intervijas ar Latvijas Universitātes zinātniekiem.

Alma Mater saturs

  • Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē jauna akadēmiskā maģistra studiju programma – epidemioloģija un medicīniskā statistika. Ar programmas direktori Latvijas Universitātes asociēto profesori Liliānu Civjāni sarunājas Māris Zanders.
     
  • 2020. gada jūnijā pēc vairākus gadus ilgušām diskusijām un konsultācijām tika apstiprināta Eiropas Kodolpētījumu organizācijas (CERN) daļiņu fizikas attīstības Eiropā jauna stratēģija. Ar Latvijas Universitātes profesoru Vjačeslavu Kaščejevu sarunājas Māris Zanders.
     
  • EIT Food Innovation Prize Latvijas finālā šovasar par perspektīvāko Latvijas inovāciju lauksaimniecības un pārtikas nozarēs tika atzīts Latvijas Universitātes komandas projekts AUGAM. Ar komandas līderi pētnieci Vairu Obuku sarunājas Māris Zanders.
     
  • 17. un 18. septembrī notika starptautiska konference Cilvēks un karš. Atzīmējot simtgadi kopš Neatkarības kara beigām Latvijā, ko organizēja Latvijas Universitāte un Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūts. Ar projekta Karš un sabiedrība vadītāju Latvijas Universitātes profesoru Ēriku Jēkabsonu sarunājas Māris Zanders.
     
  • Starp Latvijas Universitātes fonda pārraudzītajiem projektiem ir arī tādi, kuru mērķis ir izglītības kvalitātes paaugstināšana. Ar projekta Prātnieku laboratorija, ko finansiāli atbalsta uzņēmums Mikrotīkls, vadītāju Ilzi Franci sarunājas Māris Zanders.
     
  • Pateicoties mecenāta Mikrotīkls ziedojumam un Latvijas Universitātes fonda administratīvajam atbalstam, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes Farmakoloģijas katedras pētnieki laboratorijas apstākļos pierādījuši pretdiabēta līdzekļa metformīna apturošo iedarbību uz Alcheimera slimību. Ar pētījuma līdzautoru Dr. med. Vladimiru Piļipenko sarunājas Māris Zanders.
     
  • Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēles sacensībās šogad finālā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes komanda uzvarēja Oksfordas Universitātes komandu. Ar Juridiskās fakultātes dekāni Anitu Rodiņu sarunājas Māris Zanders.
     
  • Šoruden Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds izdeva rakstu krājumu Eduards Veidenbaums. Dzīve un daiļrade: konteksti un recepcija. Ar krājumu zinātnisko redaktori Dr. philol. Māru Gruduli sarunājas Māris Zanders.
 

Alma Mater elektroniskā versija pieejama ŠEIT.

Dalīties

Saistītais saturs

Jaunais Alma Mater numurs veltīts topošajiem studentiem
25.05.2021.

Jaunais Alma Mater numurs veltīts topošajiem studentiem

Alma Mater vasaras numurā – tēmas, kas pandēmijas laikā ieguvušas skanējumu
17.06.2020.

Alma Mater vasaras numurā – tēmas, kas pandēmijas laikā ieguvušas skanējumu

Alma Mater ziemas numurā – akadēmiskā zinātkāre un praktisks pielietojums
20.12.2019.

Alma Mater ziemas numurā – akadēmiskā zinātkāre un praktisks pielietojums