No labās: CSP priekšniece Aija Žīgure, LU rektors profesors Indriķis Muižnieks. Foto: Toms Grīnbergs

Pasaules statistikas dienā, 20. oktobrī Centrālā statistikas pārvalde (CSP) noslēdza ļoti nozīmīgu sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti (LU) par studiju procesa un zinātniskā darba pilnveidi atbilstoši darba tirgus prasībām un plašākām sadarbības iespējām ar studentiem.

“Datu laikmetā jaunu partnerības formu attīstīšana un esošo stiprināšana ir katras nacionālās statistikas iestādes darba kārtībā gan Eiropā, gan pasaulē. Šāda veida partnerība ir gadiem lolots CSP mērķis, un ir likumsakarīgi, ka šis līgums tiks noslēgts tik zīmīgā dienā!” ar gandarījumu pauž CSP priekšniece Aija Žīgure.

Svinīgajā pasākumā ļoti šaurā lokā CSP priekšniece Aija Žīgure un LU rektors profesors Indriķis Muižnieks parakstīja abpusēju sadarbības līgumu, kas veicinās statistikas nozares attīstību, studiju un pētniecības kvalitāti, kā arī studentu iespējas gūt praktiskas iemaņas no zinošākajiem CSP ekspertiem.

“Latvijas Universitātes vieni no spožākajiem zīmoliem ir matemātika un datorika. Pētniecība šajās jomās ļoti strauji attīstās un Universitāte var sniegt nozīmīgu atbalstu datu analīzē, pētniecībā, kā arī Centrālās statistikas pārvaldes personāla profesionālajā pilnveidē. Savukārt CSP dati un zināšanas jau gadu desmitiem ir bijis nozīmīgs atbalsts studijās, kā arī datu analīzes modeļu pilnveidē. Šī sadarbība ir attīstīta jau sen, un jaunais sadarbības līgums ļauj ar pārliecību skatīties nākotnē šo sadarbību attīstot vēl vairāk,” uzsver LU rektors profesors Indriķis Muižnieks. 

20. oktobrī visā pasaulē atzīmē Pasaules statistikas dienu. Šī gada sauklis ir: “Vienot pasauli ar ticamiem datiem”, kas uzsver, cik svarīgi lēmumu pieņemšanā ir uzticēties kvalitatīviem datiem un sadarboties inovatīvu risinājumu meklējumos.

Dalīties