Piektdien Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā norisinājās studentu biznesa iespēju festivāls Icebreakers'20, kurā fināla galveno balvu 10 000 eiro vērtībā tāpat, kā pagājušajā gadā sadalīja divas komandas Aptolux (7000 EUR) un Ukiyo (3000 EUR) savas biznesa idejas realizēšanai. Šogad festivāls norisinājās virtuālā formātā.

Festivāls pulcēja ievērojamu skaitu gan Latvijas, gan ārvalstu studentu, lai kopīgā pasākumā smeltos iedvesmu un radītu jaunas sadarbības iespējas, kā arī sniegtu jaunajiem profesionāļiem instrumentus sava biznesa uzsākšanai. Šī gada festivāla virstēma bija “Jaunā realitāte”, akcentējot mainīgo un neprognozējamo vidi, kurā iespējas varēja atrast ikviens.

Grantu konkursa finālā piedalījās un par 10 000 EUR cīnījās 9 komandas. Komandu biznesa idejas vērtēja žūrija, kuras sastāvā šogad bija Evita Lune, partnere uzņēmumā Pedersen & Partners, Artūrs Bernovsksis, LatBan biedrs, Arta Abāšina, Overkill Ventures Investīciju direktore, Maksimilians Birners, Boxhub vadītājs un izveidotājs un Kārlis Kivlenieks, LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs.

Noklausoties visas prezentācijas katrs žūrijas loceklis izvirzīja savus favorītus un uzreiz vadībā izvirzījās divas komandas – Aptolux, kura piedāvās jaunu modulāru video gaismošanas sistēmu filmētājiem, un komanda Ukiyo, kura šobrīd izplata, bet tūlīt uzsāks arī ražošanu, datorbrilles, kas aizsargā acis no zilās gaismas, ko izstaro digitālās ierīces.

“Pēc komandu izvērtēšanas, visi žūrijas locekļi bija vienisprātis, ka divas komandas Aptolux un Ukiyo ir līderi. Tika apspriesta iespēja naudas grantu piešķirt arī trešajai komandai, bet pieņēmām lēmumu, ka lietderīgāk to būs sadalīt starp divām komandām. Aptolux iegūto naudu plāno izmantot, lai pabeigtu pilnībā funkcionējošu prototipu, bet Ukiyo nauda bija nepieciešama briļļu ražošanas uzsākšanai un mārketinga izmaksām. Arī tālāk, no inkubatora puses, atbalstīsim komandas, lai tām izdodas realizēt savu potenciālu, bet grantu neieguvušajām komandām piedāvāsim piedalīties jaunajā inkubatora sezonā, lai palīdzētu attīstīt savu ideju un varbūt jau nākamajās reizēs kāda no šīm komandām pārliecinās žūriju sev par labu,” stāsta LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks.

Komandu Aptolux pārstāvēja Alvis Rozenbergs, savukārt Ukiyo komandā bija Kristiāns Krauklis, Ralfs Hlibovs, Inese Hlibova, Gabriela Ūdre.

Speciālo balvu no Eiropas Komisijas saņēma Kristaps Zēlavs, Viktorija Lapiņa, Anse Romančuka un Elīna Logina no kamandas Augnīca.

Visas dienas garumā skatītājiem bija iespēja vērot tiešraides no divām skatuvēm, kurās uzstājās vairāki runātāji, kas dalījās savos pieredzes stāstos. Tāpat varēja vērot un iesaistīties studentiem, jaunajiem profesionāļiem un pētniekiem īpaši sagatavotās praktiskās nodarbības.

Pasākuma virtuālajā izstāžu zonā bija iespēja iegūt praktisku informāciju biznesa un inovāciju radīšanai, tajā bija iespējams virtuālā veidā satikt gan potenciālos darba devējus un sadarbības partnerus. Izstāžu zonā piedalījās tādi uzņēmumi, kā CV Online, Eiropas Komisija, Ventspils biznesa atbalsta centrs, Komercializācijas reaktors, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Kosmosa Industrijas Asociācija, Komercializācijas reaktors, BuildIt, LU studentu Biznesa inkubators, RISEBA, Power, Connect Latvia un New Door.

Praktisko nodarbību un izstāžu zonas tēmu fokusā bija –  jaunu iespēju rašanās krīzes apstākļos, attālinātā dzīve, medicīna, pārtika, kosmoss, IT u.c.

Skatītāji visas dienas garumā varēja izmantot tīklošanās iespēju lietotnē Talque, kurā bija iespējams iepazīties ar citiem skatītājiem, uzzināt, kādas ir viņu intereses, sazvanīties video zvanā, lai nodibinātu kontaktus.

Vakara daļā pasākuma dalībniekiem bija iespēja pievienoties virtuālajai ballītei “Quarantine disco” kopā ar tautā zināmo karantīnas dīdžeju Kārli Ķilkutu.

ICEBREAKERS'20 festivālu tiešraidē vēroja ap 1000 skatītājiem, no kuriem lielākā daļa bija studenti no Latvijas mācību iestādēm, kā arī ārvalstu studenti.

Studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls „Icebreakers” ir pulcēšanās vieta studentiem un jaunajiem profesionāļiem, kur no augstskolu pētniekiem, zinātniekiem un inovatīvi domājošiem uzņēmējiem uzzināt jaunāko par inovatīvām biznesa iespējām, kā arī iegūt aktuālo informāciju par dažādām nozarēm. Festivālu rīko LU studentu Biznesa inkubators sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Design Factory. Festivālu atbalstīja: Microsoft Latvia, Accenture, Bite Latvija, CV Online, Eiropas Komisija.

Grantu konkurss notiek pateicoties LU studentu Biznesa inkubatora mecenātu atbalstam, kuru vidū ir Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas. Mecenātu ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

Festivāls tika organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

ICEBREAKERS'21 norisināsies 2021. gada 8.oktobrī.

Dalīties

Saistītais saturs

Vēl vari paspēt pieteikties LU studentu Biznesa inkubatorā!
13.10.2020.

Vēl vari paspēt pieteikties LU studentu Biznesa inkubatorā!