LU Sociālo zinātņu fakultāte

Katru gadu Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Politikas zinātnes nodaļa sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju uzņem studentus no dažādām Ukrainas augstskolām intensīvā apmācības projektā "Jauno profesionāļu apmācību programma Ukrainas studentiem Latvijas Universitātē - "Eiropas Savienības studijas - iekšpolitika un ārpolitika". Šogad projekts tiks īstenots sākot no 2020. gada 20. septembra līdz 7. decembrim, kur trīs mēnešu laikā angļu valodā plānots apmācīt studentus no Ukrainas.

Jauno profesionāļu skola sastāv no divām integrētām daļām: ārpolitikas (kuras ietvaros tiks apgūti tādi kursi kā Eiropeizācija: no partnerības līdz dalībai un  Eiropas Savienības pamatu vēsture) un iekšpolitikas (Eiropas Savienības pārvaldība un vadība, kā arī politika Latvijā, stratēģiskā komunikācija un publiskā diplomātija). Par katru nokārtoto moduli studenti saņems starptautiski atzītu sertifikātu no Latvijas Universitātes. Jauno profesionāļu skola ir paredzēta gan bakalaura un maģistra līmeņa studentiem, gan doktorantūras studentiem, kuri var izvēlēties moduļus, pamatojoties uz viņu akadēmiskajām interesēm un vajadzībām.

Jauno profesionāļu skola tiks īstenota tiešsaistē, kas dod iespēju pulcēt apjomīgu studējošo skaitu. Kopā saņemti vairāk nekā 60 pieteikumi no studentiem no dažādām Ukrainā prestižām augstskolām kā Jaroslava Gudrā Universitātes (Yaroslaw Mudryi National Law University, Poltava Law Institute), O. Gončara Dņipro Nacionālās universitātes (Oles Honchar Dnipro National University), Ivana Franko Ļvivas Nacionālās universitātes (Ivan Franko National University of Lviv), Tarasa Ševčenko Kijevas Nacionālās universitātes Starptautisko attiecību institūta,  (Institute of International Relations of Taras Shevchenko National University of Kyiv), Kijevas Borisa Grinčenko Universitātes (Borys Grinchenko Kyiv University) un citām.

21. septembrī studenti uzsāka mācības ar kopīgu ievadlekciju Zoom platformā, kur tos uzrunāja profesore, Politikas zinātnes nodaļas vadītāja Iveta Reinholde. Studentiem bija iespēja iepazīties ar turpmāko darba kārtību un nākotnes studiju formātu, uzdot interesējošos jautājumus, kā arī savstarpēji iepazīties.

Novēlām studējošajiem produktīvus turpmākos mācību mēnešus un pieredzēm bagātas studijas!

Projekts saņēmis Ārlietu ministrijas finansējumu 2020. gadā no attīstības sadarbības budžeta.

Dalīties