Publicitātes attēls.

21.–26. septembrī notiks Rostokas un Rīgas filozofu kopīgi organizēts tiešsaistes kolokvijs Zoom platformā par mereoloģiju Aristoteļa “Metafizikas” Delta grāmatā. Kolokvijs notiks angļu valodā.

Kolokvija dalībnieki lasīs un apspriedīs Aristoteļa “Metafizikas” Delta grāmatas 3., 23.–27. nodaļu, ielūkojoties arī “Katēgoriju” 2. nodaļā, “Fizikas” IV grāmatas 3. nodaļas fragmentā 210a14–25 un Afrodīsiadas Aleksandra, Simplikija un Akvīnas Toma komentāros.

Interesenti, kuri vēlas piedalīties kolokvijā, aicināti rakstīt e-pasta vēstuli (angļu valodā) uz petter.sandstad@uni-rostock.de. Pēc reģistrācijas tiks nosūtīti kolokvija materiāli un ielūgums uz Zoom sapulci.

Kolokvijs ir daļa no sadarbības starp Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti un Rostokas Universitātes filozofijas institūtu. Sadarbība ietver Erasmus pasniedzēju un studentu apmaiņu, kā arī kopīgus pētījumus antīkajā filozofijā un mūsdienu metafizikā.

Sākotnēji kolokvijs bija paredzēts kā neliels notikums Rīgā, taču epidemioloģiskās situācijas dēļ organizētāji nolēma to rīkot tiešsaistē.

Šobrīd kolokvijā ir pieteikuši dalību vairāk nekā 20 šīs jomas ekspertu, studentu un interesentu no visas pasaules.

Vairāk informācijas.

Dalīties