Dokumentu iesniegšana studijām Latvijas Universitātē (LU) beigusies, nu sācies vēl viens svarīgs posms pirms studiju uzsākšanas. Līdz 14. augustam visiem tiem studētgribētājiem, kuri ieguvuši studiju vietu LU, jāierodas fakultātē vai filiālē reģistrēties un slēgt studiju līgumu.

Tiem topošajiem studentiem, kas ieguvuši studiju vietu 1. kārtā, studiju līgumu jādodas slēgt no 10. līdz 11. augustam, savukārt tiem, kuri vietu iegūs otrajā kārtā, līgums jāslēdz no 12. līdz 14. augustam. Reģistrēties var, ierodoties personīgi vai pilnvarojot citu personu, kura uzrāda notariāli apstiprinātu pilnvaru. Fakultāšu adreses un darba laikifiliāļu adreses un darba laiki.

Noslēgt studiju līgumu reflektantam iespējams arī elektroniski, ka ja pieejams mobilais elektroniskais paraksts (eParaksts mobile). Citā gadījumā līgumu var noslēgt tikai klātienē.

Reģistrējoties pamatstudijām, līdzi jāņem šādi dokumenti:

  • personu apliecinoša dokumenta kopija, vienlaikus uzrādot oriģinālu;
  • vidējo izglītību apliecinoša dokumenta un tā pielikuma (ja tāds pastāv) kopijas, vienlaikus uzrādot šo dokumentu oriģinālus;
  • dokumentu kopijas, vienlaikus uzrādot šo dokumentu oriģinālus, kas dod reflektantam kādas papildu tiesības vai garantijas (mācību priekšmetu olimpiāžu diplomi utt.);
  • centralizēto eksāmenu sertifikātu kopijas, vienlaikus uzrādot oriģinālus, ja uzņemšana notikusi, pamatojoties uz centralizēto eksāmenu rezultātiem;
  • citu dokumentu kopijas, vienlaikus uzrādot oriģinālus, ja tādi nepieciešami saskaņā ar uzņemšanas prasībām un kritērijiem pamatstudiju programmās 2019./2020. akadēmiskajā gadā.

Atgādinām, ka, neierodoties uz reģistrāciju noteiktajā laikā, pretendents zaudē tiesības reģistrēties studijām.

Starp vienotajā uzņemšanā iesaistītajām augstskolām Latvijas Universitāte ir pārliecinoša līdere pēc studētgribētāju pieteikumu skaita – 18044, kas ir par teju diviem tūkstošiem vairāk nekā pērn. No tiem 4510 reflektanti LU norādījuši kā pirmo prioritāti. Otro vietu ieņem Rīgas Tehniskā universitāte ar 11352 pieteikumiem, bet TOP 3 noslēdz Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar 2804 pieteikumiem. Kopumā šogad studijām pieteikušies vairāk nekā desmit tūkstoši reflektantu.

Dalīties