© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Valsts pētījumu programmā „Covid-19 seku mazināšanai" līdz gada beigām tiks īstenoti 10 projekti, kas nodrošinās visu programmas uzdevumu izpildi trīs tematiskajās jomās. Latvijas Universitāte ir iesaistījusies visos 10 projektos un divos no tiem kā vadošais partneris.

Valsts pētījumu programmas "Covid-19 seku mazināšanai" galvenais mērķis ir ierobežot Covid-19 infekcijas slimības izplatību un aizsargāt iedzīvotājus, lai, īstenojot inovatīvus augstas gatavības zinātniskus projektus, steidzami atjaunotu ekonomisko darbību un sociāli aktīvu ikdienas dzīvi.

LU kā vadošais partneris iesaistīta divos projektos. LU Medicīnas fakultātes profesora Uga Dumpja vadībā tiks realizēts projekts "Multidisciplināra pieeja Covid-19 un citu nākotnes epidēmiju monitorēšanai, kontrolei un ierobežošanai Latvijā". Projekts tiks īstenots sadarbībā ar Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centru, Rīgas Stradiņa universitāti, Elektronikas un datorzinātņu institūtu, Rīgas Tehnisko universitāti, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūu "BIOR", Latvijas Lauksaimniecības universitāti.

Otrs projekts "Ekonomiskais, politiskais un juridiskais ietvars Latvijas tautsaimniecības potenciāla saglabāšanai un konkurētspējas pieauguma veicināšanai pēc pandēmijas izraisītas krīzes (reCOVery-LV)" , kura vadītāja ir LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes profesore Inna Šteinbuka, tiks realizēts sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti un Latvijas Zinātņu akadēmiju.

Ar pārējiem projektiem iespējams iepazīties Latvijas Zinātnes padomes mājaslapā.

Projekti tiks īstenoti trīs tematiskajās grupās: veselības aprūpes un sabiedrības veselības jomā; inženiertehnisko risinājumu jomā un tautsaimniecības un sabiedrības labklājības jomā.

Dalīties

Saistītais saturs

Projekta “reCOVery-LV” pirmie rezultāti tiek pārbaudīti praksē
07.09.2020.

Projekta “reCOVery-LV” pirmie rezultāti tiek pārbaudīti praksē

LU pētīs Covid-19 pandēmijas ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību
17.07.2020.

LU pētīs Covid-19 pandēmijas ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību